11 Eylül 2012 Salı

Kitap siparisinden payima dusenler


                                          
Geçenlerde İzmirli anneler mail grubunda kitap tavsiyeleri mailleri dönüyordu. Herkeslerde bir sevinç… İhsan Oktay Anar’ın yeni kitabı çıkmıştı. Haydaaa… Kim lan bu, bu kadar milleti coşturacak?
Öte yandan Nurturia’daki kitap ve film kulübü çok farklı kitap önerileriyle sayfaları dolduruyordu. Pek çoğunu bilmiyorum, tanımıyorum yazarlarını, hiç okumamışım. Kulüp çok keyifli, her hafta bir film izliyor, her ay bir kitap okuyorsun sonra da grupta bunları tartışıyorsun. Geçen ayki kitabın türü sarmadı ama bu ayki kitabı acayip merak ettim.
Sonra listemdeki kitaplara tek tek baktım. Birçoğu önceden bildiğim yazarlar, küçük bir kısmı da hiçbir kitabını okumadıklarım. Demek ki ya tanıtımlarını okumuş beğenmiş eklemişim, ya da birileri tavsiye etmiş de sıra gelmemiş bir türlü.

Bu ayın sipariş listesi işte böyle oluştu; hiç tanımadığım bilmediğim benim için tamamen yeni ve sürpriz kitaplar ve farklı türler.

Doris Lessing – Hayatta kalma güncesi (hiçbir fikrim yok, listemdeydi, yazarın hayatı, kitabın konusu çekti diyelim)

İhsan Oktay Anar – Kitab-ül Hiyel (yenisini değil en çok tavsiye edileni tercih ettim)

David Lodge – Terapi (kitap kulübünün Eylül kitabı, hala başlamadım bu arada)

Alper Canıgüz – Oğullar ve rencide ruhlar

İşte bu Alper Canıgüz’ün kitabını okurken yeminle altıma edeceğim! 5 yaşında bir çocuğun ağzından tanık cinayeti anlatıyor. Ama nasıl komik. Oğlan bilmiş bir yer cücesi. Cuma gecesi Arca’nın dizanteri ilacını vereceğim diye uyanık kalmaya çalışırken biraz okuyayım dedim, kahkahalarım komşuları uyandıracaktı. Yok bizim evin oğlanlarını top atsan uyandıramazsın, o yüzden içimden geldiğince güldüm.

“Yepisyeni yazarlarla tanışma” konulu siparişimizin ilk ayağı çok başarılı, darısı diğer kitapların başına:)


6 yorum:

Gulcin dedi ki...

Alper caniguz muhtesem degil mi Yeliz? Biz de bayiliyoruz! Ozan okudu ben bitirdim simdi Goncada. Ama sadece 3 kitabi var :(
Olsun az olsun boyle olsun :)

laleninbahcesi dedi ki...

İhsan Oktay Anar'ın Puslu Kıtalar Atlası süperdir. Yeni kitabını okumadım, bekliyorum coşkun grup bi okusun bi çözsün heheheh.
Yeni bir kitaba başladım Yeliz Lizbon'a Gece Treni... Okuyunda okuyun diye kafanıza ekşiyeceğim bir kitap gibi gidiyor:)))

Cebimdeki renkler dedi ki...

İhsan Oktay Anar' ın en sevmediğim kitabıdır en iyisi bence ilk kitabı Puslu Kıtalar Atlası. Keyifli okumalar,

cenebaz dedi ki...

Yelizzzzz, İ.O.Anar hem de İzmir'li ve hem de İzmir'de hatta övünmek gibi olmasın Bostanlı'da yaşayan bir yazar.
Önemli not:Ben de hiç bir kitabını okumadım:)))))

Adsız dedi ki...

i.o.anarı hiç okumadığım için eksikli hissediyordum zaten şimdi listeme aldım. alper canıgüz'ü duymamıştım sayende artık listemde:) teşekkürler yeliz:)
pınar

rosehearted dedi ki...

alper canıgüz'ü ilk önce bir öğretmen arkadaşımdan alıp okudum ve ilk kitabı da senin okudğun kitap idi hemen bitirdim kitabı çok beğendim diğer ikisinide fuardan alıp çabucak bitirdim ama en guzeli de oğullar ve rencide ruhlar idi :)