20 Eylül 2012 Perşembe

3,5 yaş anasının anatomisi

Anatomi-babatomi serisine devam!



3,5 yaş anası despotlukta duayen mertebesine ulaşmıştır. Sebepsiz yer ağlıyor mu bebe? “Ağla yavrum açılırsın” lafının tarihte ilk olarak bir 3,5 yaş anası tarafından telaffuz edildiği rivayet edilir.

3,5 yaş anasının fiziksel özelliklerinde ciddi değişimler gözlenir. Ökçeler yükselmiş, yedek kıyafet taşıma zorunluluğunun görece azalmasından dolayı spor sırt çantası tedavülden kalkmıştır. Büyük bir el çantasında da bir don bir atlet pekala taşınabilir.

Loğusalık döneminin bittiği annenin uyumaktan şişmiş gözlerinden anlaşılır.

Mütemadiyen şaşkın bakışlar dumur eden diyalogların sonucudur. 3,5 yaş anası hala şaşırmaktadır.

Yakasından paçasından “oynayalım” diye çekiştiren bir velet olmayınca kendine ayrılan zaman artmıştır. Kitaplığındaki anne-baba eğitim kitaplarına “hoşça kal” diyen kadın 3,5 yaş anasıdır.

Diğerlerinden farklı olarak günün çorbası ailesinin 3,5 yaş anası hala evin zeminin muhtelif yerlerine serpiştirilmiş oyuncak araba tuzaklarından yırtamamakta bodoslama üzerlerine basmaktadır. Bu numune 13,5 yaş anası da olsa iflah olmaz, sakarlığın anneliğin tecrübesi ile alakalı olmadığı bilim çevrelerince onaylanmaktadır.
3,5 yaş analarının ortak özelliği hafıza kaybıdır. O “uykusuz geceleri, emdi emmedi, zıtçı zıçmadı, emekledi yürüdü, kafayı vurdu, diş çıkardı” konu başlıklarını hafızadan tamamen silmiş olacaklar ki patır kütür iki numerolara yeltenmektedirler.

Bilim dünyasının taze annelere tavsiyesi “blog tutmak”tır. Zira blog denen müthiş icat hafızları tazeler, tek çocuktan sonrası için 3,5 yaş anasına bir daha düşünme ve cayma şansı verir.

10 yorum:

Colorful dedi ki...

Okuyunca bu bebeler 3.5 yasinda dogsa olmaz mi dedim :) Bu fotografiniza bayildigimi da soylemeden gecemiycim :)

yeliz dedi ki...

bence de hic bitmesin dedigimiz zamanlari yasiyoruz ve ben de cok seviyorum bu fotografi:) arca ile pek az fotografimizdan biri

nil dedi ki...

Fotoğraf süper, bir de yüzün görüneydi:)

Hahaa özendirici gibi olmuş lan, küçük bebeleri olanları ne kandırıyon ki, yok zaman kalıyor, yok çanta taşımıyoruz

tüm gerçeği anlat, çanta özendiriyor bak :)))

MELTEM dedi ki...

3,5 yaş annesini çok rahatlamış gördüm,
eski günlere özlem başlamış,
ikinci bebek vakti gelmiş demekki:))

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

evet biz bu olaya "kaşınma" diyoruz tıp dilinde. Kaşın-MA anacım otur oturdugun yerde

yeliz dedi ki...

haahahah yok be tam tersi benim blogum var katiyen cektiklerimi unutmuyorum. ve tabii ki dusunmuyorum. rutin kontrol icin kadin dogumcuma gittim hal ve gidisati pek begendi iki nr dusunuyor musunuz dedi oyle bi itiraz etmisim ki onerisini hemen geri cekti. allah isteyenlere versin biz bununla bas edemiyoruz:)))

yeliz dedi ki...

nil delisin kizim rahatlamdik mi len? el kadar bebesi olanlar tunelin sonunda isik var sanmasinlar mi garipler?

gunebakan dedi ki...

bırakın bu ayakları, birgün herkes ikinciyi doğuracak....
ben de aynı ahkamları kesiyordum, ikinci çocuk, yok len hayatta yapmam diye dile düşmeye başladıktan bir süre sonra,(maksimum 3 yıl diyorum) ana rahmine düşüyor yelizcim, tecrübeyle sabit.

saricizmeli dedi ki...

İlk çocuk için 3.5 da yazdıkların 2. için 2-2.5 da tamamlanacak gibi görünüyor Yeliz. Bilgine.

annembenvekizim dedi ki...

valla çok güldüm okurken, gerçi ben 4,5 yaşta teşebbüs ettim iki numeroya. şimdi pek mutluyuz 5,5 yaşındaki cadı ve 3 aylık kolik olmayan ve annesinin uyumasına izin veren 2 numeroyla. şimdilik 1 numaradan hatırladıklarımız, 2 numarada tutmuyor.