3 Ekim 2012 Çarşamba

Bizim insanımız harbiden mal!


Yok bu defa inceden filan dokundurmayacağım, bodoslama gireceğim.

Bizim insanımız harbi mal, ciddi söylüyorum saf filan değil mal!

Benzine zam yaparlar, vergiyi arttırıp, benzin istasyonlarını bir nevi vergi dairesi gibi kullanırlar bizim insanımız “benimki şirket arabası” der, “ay ben zaten 50 liralık alıyorum” der, hatta “benim arabam yok kardeşim, arabası olan tuzu kurular düşünsün” der. Mal işte!
Eh tabii başımızdakiler de pür zeka olduğundan kelli hemen “ayar”lamalarını “dar gelirli” kesime değil, “orta sınıf üstü” kesime yaptığını söyler, bunlar sevinir. Çünkü sanırlar ki kendileri sobayla, kömürle ısınıyor doğalgaz faturası ödemiyor diye pek sevgili devlet büyükleri tarafından kayırıldı, aman ne güzel doğalgaz “ayar”lamalarından yırttı. Hey allahım!

Bak güzel kardeşim, bak mal kardeşim…. Doğalgaz ile benzine “ayar” çekiliyorsa, alayımıza çekiliyor. sen ben yok yani. Senin aldığın ekmek neyle pişiyor? Aldığın sebze nasıl bir yerden bir yere taşınıyor? Nakliye de bir maliyet ve bunu şimdi değilse de çok kısa bir süre sonra senden çıkaracaklar.

Hayır yani bilmiyorsun söyleyeyim!

6 yorum:

Nil dedi ki...

MAL lafını hiç sevmem ama cuk oturdu ne diyeyim ki?

Asortik Krep dedi ki...

Ağzına sağlık, daha sırada ne zamlar var göreceğiz...

Asortik Krep dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
pınariko dedi ki...

Bende aynen dün akşam böyle sinirlenip bağırıyordum. O mallardan biri bana ''ayyyy ben her zaman 50 tl'lik benzin alıyorum banane'' dedi.
Biride ''benim arabam yok benzin zammından banane'' bence de bu insanlara MAL değilde ne denir?

resimli günlük dedi ki...

Haklısın, kesinlikle, sonuna kadar...

Kız Kardeş Derya dedi ki...

Ağzına sağlık !