6 Aralık 2012 Perşembe

Tespitim geldi!! Vol.2

İlk gençliğinde çocukluğunda yeterince Türk sineması izlememiş orta yaşa yakın bireyler mutluluğu yeni dönem Türk dizilerinde arar!


Bakınız : Muhterem kocam.
Kemal Sunal filmlerinden bahsetmiyorum, Hababam Sınıfı da değil. Benim bahsettiğim filmler, aşk filmleri. Türkan Şoray-Kadir İnanır ya da Gülşen Bubikoğlu-Tarık Akan, Filiz Akın-Ediz Hun filmlerinden bahsediyorum. Benim kocam bir “Dila Hanım” filmi izlememiş olduğundan şimdi dizisine rastlayınca bakıyor. Geçen sezon “Selvi boylum al yazmalım” müdavimiydi. Bense sana senaryosunu, Türkan Şoray’ın hangi sahnede hangi mimiği yaptığına kadar anlatırım.

Geçenlerde baktım, “Alev Alev” dizisini izliyor. Garibim sonlarını da bilmiyor ya filmlerin, pisliğine anlatıyorum. “Hmm ölecek bu, tekne kazasında öldürüverecekler bunları, kaza intihar süsü verecekler” “ya anlatma be!” Anlatırım! Benim gecemi alev alev yakacaksan anlatırım abicim!

TRT de pisliğine bunların filmlerini veriyor ha boyna! Bayram mıydı ne, İlker’le misafir gelecek diye evi temizliyoruz, “Alev Alev” filminin başını yakaladık. “Al anacım izle, izle de beni sakız gibi uzattıkları dizilere maruz bırakma!”

İzledi, Allah seni inandırsın izledi. Temizlik yalan oldu ama bak o gün bugündür (tabii yayından kalkmadıysa) izlemiyoruz diziyi: )

Bir de bu yeni dönem dizilerde göstere göstere filmi almıyorlarsa da belli birkaç fikri araklıyorlar. Misal geçenlerde İlker – muhtemelen beni gıcık etmek için – Emirin yolunda takıldı. O yol yol değil güzel kardeşim, bak bu kadar söylüyorum. Feriha ile ne oldu nasıl oldu bilemem ama Emirin yolunu acilen değiştirmesi lazım, zira 1970’lerin sonunda çekilmiş bir Orhan Gencebay – Müjde Ar filminin senaryosundan fena halde arak kokan detaylar var.

Benim masum muhterem bilmiyor tabii, izlememiş ki garibim zamanında, ilginç filan buluyor muhtemelen. O yer de ben yer miyim be! Kız kardeşini kandırmış zengin çocuğu aynı acıları çeksin diye onun kardeşini ayarta n Orhan Gencebay ve zengin kızı Müjde Ar. Al sana Emir ile Güneş! Büyük zevkle orijinalinin detaylarını anlattım İlker’e. Zevki kaçar izlemez, dedim. Sırf beni gıcık etmek için bölüm bitesiye değiştirmedi kanalı, pis!

Ben şimdi “dizi izlemiyorum hıh, entel dantel bir anneyim” havaları çekiyorsam bunu gençliğimde aldığım Türk sineması eğitimine borçluyum. Annem bizi senelerce boşuna mı gündüz matinesie götürdü, biz Elvan’la boşuna mı ders kırıp gündüz vakti yurtta Banu Alkan filmleri izledik, boşuna mı Nuri Alço kabuslarımıza girdi. Bugüne bugün tanımadığımız yerlerde gazoz içmiyorsak o günlere borçluyuz, hey yavrum hey!

1 yorum:

lale dedi ki...

Nuri Alço diyo zaten anacım ben Türk kızlarının namusunu kurtardım diye... Benim de kocama Ağır Romanın sonunu söyleyesim var:)

Biz de gündüz matinelerinde iki filmi üst üste çakmadan rahat etmezdik...