4 Aralık 2014 Perşembe

6 yaşa doğru Arcatomi

6 yaşa doğru Arcatomik yapıdaki enerji patlaması dikkat çekicidir.
Akşam mercimek yemeği üzerine köfte makarna ve üzerine pasta yiyebilmekte, sabah kalktığında ilk lafı "acıktım" olabilmektedir. Biz de hiç pisboğaz değiliz kime çekti bilmem:)

6 yaşa doğru Arcatomi, sanat ile spor arasında gelgitler yaşamaktadır. Canhıraş çizmekte olduğu resmine ara verip koşar adımlarla ekran karşısındaki yerini alır, maç başlamıştır. Hangi maç mı? Fark etmez. GS, FB, BJK ve hatta Mersin İdman Yurdu maçları aynı şevkle izlenir. Hatta maçın futbol maçı olması bile gerekmez. Tenisten hentbole geniş bir yelpazede sporun her dalına ilgi duyar. Hatta "ilgi duymak" tam anlamını vermedi bak, Arca'nın spor müsabakalarına gösterdiği tepki ilgi duymak gibi sıradan bir şekilde tarif edilemez. Hatta hiç tarif edilemez.
Tamer abinin ortaokuldaki oğlu TAKEV'in hentbol takımında ve Arca bu delikanlıyı kendine şimdiden rol model seçmiş durumda, antremanlarını, maçlarını izliyor. Geçen pazar, babalar ve oğullar olarak Göztepe-Keçiören Bld hentbol maçını izlemeye gittiler. Düşünebiliyor musun? Sonra da evde artistik jimnastik müsabakalarını izledi. Ne diyebilirim ki?

Kısaca, günde on beş dakikalık ipad kullanımını Lig TV uygulamasında geçmiş maçların özet görüntülerini izleyerek değerlendiriyor ve oyun bile oynamıyor desem, sanırım yeterince açıklayıcı olur. Çatlak lan bizim oğlan!

Allah için sanatından fedakarlık etmez. Her gün bıkıp usanmadan anası için sürpriz resimler çizer. Sanırsın ki okula resim çizmeye gidiyor... Anasının evladının sanatına gösterdiği coşku ile yavrucağın motivasyonda zirveye oynadığı, uzmanlar tarafından kabul edilmiş durumda. Her karalamaya da aynı coşkuyu verme be kadın! Anladık sen bu kadarını bile çizemiyorsun da biraz boku çıktı, benden söylemesi... Benzer performansı ilkokul birinci sınıfta verilecek dağ gibi ödevler için de sergilemeni umuyoruz, anatomik insan....

Sanat demişken, resmin yanı sıra müziğe de ilgi duyan Arca, birkaç aydır halasının müzik okulundaki piyano derslerne devam etmekte, yetenekten yana değilse de aziimden yana parmak ısırttırmaktadır. Anası bunu kıçını kırıp kırk dakika bir sırada oturamaz diye ilkokula göndermemişti, adam şimdi piyanonun başından kalkmıyor. Bu gelişmeler anatomi ile babatomide hatta halatomide derin bir hayranlık uyandırmaktadır. Arca'nın piyanoya aşkının müsebbibinin öğretmeni olduğu yönündeki söylentiler müzik çevrelerinde ayyuka çıkmış diyorlar abovvvv
Amma ve lakin gerçek ortadadır. Arca da anası gibi hevesten yana zengin, yetenekten yana fukaradır. Eyvallah... Mozart olsun demedik ya, müzik ruhun gıdasıdır dedik.

Arcatomiden eşsiz iki video ile postu kapatırken dansa olan düşkünlüğünün de gözden kaçmaması konusunda uyarıyorum aman ha!

Untitled from günün çorbası on Vimeo.


3 yorum:

Nil dedi ki...

Ah ah. Sırf bu yüzden çalışmaktan nefret ediyorum desem.
Kızım enstrüman çalsın, spor yapsın, dans etsin, resim yapsın....
Ama kim ilgilenecek kim?
offf
Piyano öğretmeni de müsebbib olmayacak gibi değilmiş ki ama :)

Adsız dedi ki...

Kuzeni Duru da hevesten yana çooook zengin ama devamını getiremiyo arkadaş aileden genetik herhalde herşeyi dene ama hiçbirşey yapma modeli Duru ablası:)) ben artık kanıksadım

Adsız dedi ki...

yerim o love me do diyen ince sesi. çocuk fazıl say olsa yeridir, hocanız da pek tatlıymış yani:))))
çenebaz