30 Nisan 2015 Perşembe

#kısa 3 : izin istiyoruz. İZİN VERMİYORUM!

Yav arkadaş yettiniz be iki gündür! Bilgilendirme için izin istiyorlarmış.
Kampanyalarından haberdar olmaya devam etmek istersem 8364827 noya evet istemezsem hayır yazacakmışım. Daha fenası listelerinde bulunmaktaymışım, hemen bilmem ne linkine ışınlanıp istemiyor gibi hissetmemde kendimi suçlu hissediyorsam EVET'i tıklayacakmışım. (evet aynen kelime oyunu)



Favorim ise gözlük firmasından, gönderiyor sms'i, diyor ki 250 TL hediye çeki kazanmak için anketimize katıl. Anket sorusu "kampanyalarımızdan haber almak ister misiniz?" Elin hayıra gider mi adam sana 250 TL'lik hediye çeki verecek.

Ulan ben siz hiç izin vermedim ki? Hiç bana bilmem ne bilgisi gönderin demedim ki! Siz gönderdiniz. Siz bana hiç alışveriş yapmadığım bilmemne züccaciyenin kampanyasını, yıllardır çıkmadığım halde beş yıldızlı tatillerin, herşey dahillerin, sadece bir defa bir alışveriş yaptığım sitede sırf şart diye gsm numaramı girmişsem günde üç posta fiyat, haber bilmemne bilgisini siz gönderiyorsunuz! Ben gönder demedim ki?

Hatta çok tepemi attıranların mail adresinden çıkarılma formunu doldurmama rağmen kocaman reklamlı mailler göndermeye devam ettiler, başlık da şu:"kampanyalarımızdan haber almaya devam etmek ister misiniz?" merak ettin tıkladın mı yandın! sil baştan! Ya ahiret sorusu soranlara ne demeli? Neden mail listesinden çıkmışım, tekrar girmek ister miymişim?

Yav bir kanun çıkarıyorlar adam gibi çıkarsalar ya... Sildirin firmaların database'lerini. Zaten hiç izin almadılar ki. Temiz bir geleceğe temiz bir veri bankasıyla baştan usulüyle başlasınlar. İsteyen bildirim alsın istemeyen almasın. Ama benim telefonumda, whatsapp'ımda, mailbox'ımda zilyon tane mesaja cevap vermeye zorlamayın. Mesai lan! Mesai!

(çok dolmuşum hiç de kısa filan olmadı:P)

1 yorum:

Duygu dedi ki...

Al benden de o kadar Yeliz, yarama bastın, daraldım 2 gündür valla.. Bi de bunun "onay vermek için linke tıklayın" versiyonu var ki uğraştırıp uğraştırıp hata mesajı veriyor sonunda. Onayını vermediğim "bilgilendirme hizmeti"nden kurtulmak için uğraşmak istemiyorum yaw, sıkıldım..