29 Nisan 2015 Çarşamba

"anneden babadan bıkılır mı hiç?!”

Bu hafta sonu Arca ile anne-çocuk baş başa geçirdik.

İlker zaten cumartesi çalışıyor, sabahtan piyano dersi, oradan kitap fuarı, akşama misafir gelecek diye çok sallanmadan eve döndük. Akşam plan varsa, Arca öğlen uyur. tabii ben de:) (nasıl olsa yemekler muhteremden) fena alıştım öğle uykusuna yaşlanıyor muyum ne:)

Pazar da tam deniz-balık havası olunca İlker’e hadi git, dedim. Normalde hep beraber gidecektik ama benim çalışmam lazımdı, evi biraz organize etmem lazımdı, biraz da Arca’nın yorgun ve yoğun cumartesi akşamından sonra dinlenmesi lazımdı, derken vazgeçtik. İlker gönlünce bir Pazar yaşadı. Biz de…

Sabah pazara gitmek istiyordum, Arca’nın fikir değiştirmesine fırsat kalmasın diye kahvaltıyı bile yapmadan çıktık. Ama başıma geleceği biliyordum ben, Arca acıkacaktı. Zaten bu aralar hep aç, sürekli aç. Dedim ki gel, boyozları kapalım, kapağı sahildeki çay bahçelerine atalım, bir çay bir portakal suyu mis gibi kahvaltımızı yapalım. Arca bu fikre bayıldı. Güçlerimizi birleştirdik ve yakında bir park yeri bile bulduk. Karnımız doyunca, doğru pazara. Bizim bu Üçkuyular pazarını kaldıracaklar diye çok üzülüyorum. Benim Urla’lı baba-oğul tezgahım, önünde yemek tarifi alışverişi yaptığım enginarcım ile taze kekik satan al yanaklı teyzem, Akhisarlı domatesçim, hepsi gidecek. Elimle koymuş gibi bulduğum pazarcılarımı nereden bulacağım, hiç bilmiyorum.

Neyse… Arca ile harika bir Pazar alışverişi yaptık. Sabah tezgahlar tenhaydı, Arca sakince Pazar arabasını sürdü, acıkınca elmayı götürdü, ikram edilen çilekleri erikleri itirazsız tattı, onayladı. Son tohum ıspanakların çileğe denk gelmesine acayip sevindim, ıspanak salatasını çilekli denedik, nefis oldu, bir ara tarifini veririm. Patlıcanlar, kabaklar nefis. Bezelyenin fiyatı düşmeye başlamış. Bu sene stok yapacağım. Enginarın mevsimi bitmeden tazesini aldık ya oh çektim, hala geçen yıldan kalanları tüketiyorduk. Semizotu birkaç haftadır var. Erikler çok pahalıydı ama az da olsa aldık. Bebek patateslerden hiçbir manavda yoktu, pazarda alasını bulduk, taze kekik de cabası.

Arabayı tıka basa doldurup eve yollandık. Arca, okul ayakkabısının yırtıldığını söylemeseydi, bütün gün evden çıkmazdık. Çıktık ama aksi gibi ayakkabı filan bulamadık. AVM’ye gitmeyi de gözümüz yemedi. Bıyyy Pazar öğleden sonra mahşer yeri gibidir.

Gün boyu tek satır çalışamadım, evi organize edemedim, (taşınacağız ben hala sallanıyorum), İlker’in geç geleceğini öğrenince, bir kap yemek bile yapmadım. Sadece Arca ile takıldık. Tarkan şarkıları dinleyip (favorimiz "yakalarsam muck") lego yaptık. Yani ben parçaları buldum Arca yaptı. Tüm haftanın öpücüklerini depoladık. Gerginliklerin en iyi tedavi ve önleme yönteminin öpücük olduğuna karar verdik.

Bir ara takıldım cüceye "yav bütün hafta sonu annenle geçirdin, bıkmışsındır benden…"

"Aaaa" dedi, "anneden babadan bıkılır mı hiç?!

 

14 yorum:

Yasemin dedi ki...

Ay yerim ben onun pazardaki halini :))

CEREN dedi ki...

Arca'ya katılıyorum, anne babadan bıkılır mı hiç :)

xeyno dedi ki...

yaaa bu devirde artik pazar kapatilir mi!!! milleti supermarkete bagimli yapmak mi amac yoksa yer degisikligi mi? hayir ege ye yakismiyo en basta! olmadi change.org vesaire bir aktivizm yapalim. :)

okuyanguzel dedi ki...

Ne güzel. :))

Gulcin dedi ki...

Bikilmaz asla bikilmaz. Guzel yurekli Arca'm benim

Duygu dedi ki...

Sen çok güzel bir annesin Yeliz ve Arca'da bunun çok güzel bir yansıması bence.. Ne mutlu bunları hissedebilen çocuklara ve ne mutlu bunları çocuklara hissettirebilen güzel anne-babalara :)

pelin dedi ki...

nasi ozendim nasi..pazara ozendim..cocukla diya diya gun gecirmeye ozendim..kendi kendine takilip aksam da yemek isi cikarmayan kocaya ozendim..izmire ozendim..taze kekiklere ozendim..cay bahcesinde kahvalti luksune ozendim.. :) istanbulda haftasonu pazar yok nerdeyse..cay bahcesi de yok sayilir..boyoz zaten yok..ama benim de ctesi aksamlari yemek yapan kocam var sonra henuz beraber takilmayi pusetle yuruyus sanan 18 aylik bi sipam var :) e cok sukur be yeliz :)

deeptone dedi ki...

çok tatlıııı yaaaa :) üçkuyular pazarı biliyom yaaa :) ben de izmirliyim yaaa göztepeliyiz biz işteeee, istanbulda yaşasam da izmirliyim işteee :) ah ne güzeldir şimdi izmir kiii :)

Ogrenen Anne dedi ki...

owww legoo! daha demin instagram'a kızımla legolu fotomuzu yükledim (görmemişin instagrama daha yeni giresi tutmuş) çocuklu evlerin hayat kurtarıcısı lego, üstüne çıplak ayakla bastığında tarifsiz acılar yaşatan lego, yaşa be lego!
bu arada semt pazarları burda yok, ne özendim ne özledim.. Hele ki izmir'in enginarı dedin ya, oooh afiyet olsun benim için de ye (baklalı otlu mu, bezelyeli havuçlu mu, tavuklu mu nasıl yaptın?)

Öykücü dedi ki...

Biraz Büyüyünce sıkılıyorlar Yeliz! Arkadaşlarımın oğulları eve erken gidince ' neden erken geldiniz?' diye çıkışıyor mesela:) Bu annenin ve babanın en harika olduğu zamanların tadını çıkarmak lazım.

yeliz dedi ki...

herkese yorumları için teşekkürler harikasınız:)

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Canım benim ya o boyozlu poza bayıldım,çok tatlı Arca:) Ne kadar güzel bir gün geçirmişsiniz birlikte. Son söz de harika aferim ona, öpüyorum güzel yanaklardan. Ahh gurbette en çok özlediğim şeylerden biri pazara gitmek ve o rengarenk tazecik sebzelere meyvelere bakmak. En son gittiğimde pazardaki dolmalık biberleri mutlulukla severken teyzeler bana uzaylı muamelesi yapmıştı, gurbetteyim beeeeen diye böğüresim gelmişti:)

Adsız dedi ki...

o pazar arabası çeken resme vuruldum, hafif ekşi kokan o enseden öptüm onu:))))
Çenebaz

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.