28 Haziran 2020 Pazar

Kitaplı mim Vol.2


4- Kitaplığınızda bir başkasından alıp iade etmediğiniz kitap ya da kitaplar var mı? İsimleri neler?
Off o kadar çok ki :(
Özellikle arkadaşım Tufan’dan aldıklarımı ya çok geç veriyorum ya da hiç vermiyorum. Karl Ove Knausgaard serisi mesela... 
bir de ablamdan aldıklarımı da pek iade etmiyorum, hani sanki ha onun kitaplıkta durmuş ha benim gibi düşünüyorum.

5- Kitaplığınızdan bir başkasının isteyip geri getirmediği kitap ya da kitaplar var mı? Hatırlıyorsanız hangileri?
Çok var ama ben zaten verirken geri gelmeyebileceğini hesaba katarak verdiğim için içim çok yanmıyor. 

6- Kitaplık düzeniniz neye göredir? Yazar adı mı? Yayınevi mi? Kitaplığa giriş zamanı mı? Rastgele mi?
Yayınevine göre düzenlemeye çalışıyorum. Ciltlerin bir sürekliliği olduğundan daha az dağınık görünüyor. Aynı yayınevi içinde aynı yazarın kitaplarını yan yana diziyorum. 

7- İmzalı kitaplara önem verir misiniz? Kitaplığınızda imzalı kitaplar var mıdır, hangi yazarların imzalı kitaplarına sahipsiniz?
Çok önemsemiyorum sanırım. Babam yıllar evvel Aziz Nesin’e Ablamla ikimizin adına imzalatmıştı, değerlidir benim için. O kadar.
Arkası yarın:)






2 yorum:

Adsız dedi ki...

4.Zinhar.Ilkokul 3 e gidiyordum Trabzon dan taşınırken birinden aldığım dergiyi geri vermek için eşya denklerini kanirttigimi ve de sonunda başardığımı.
4.Kitapligim gözönünde değildir. Gozden çıkardıklarımı ben veririm.Baskisinin olmadığı zamanlarda "yürüyen" Saatleri Ayarlama Enstitusu" vak'asindan sonra zinhar.Bir de geri verirken bardak alt ligi olarak hizmet verdiğini ifşa eden çay kahve lekeli gelenler olur.Bir de parası olup da bir kitaba vermeye kiydigini göremediklerim .I'd rather not to....Herkes kendi kitabını alsin arkadaşım.Hak etmek lazım.

Beyda'nın Kitaplığı dedi ki...

Bir dönem ben bir kaç kişi hariç kitap vermiyordum. Aldıklarımı hep iade ederim. Sadece eşimin kardeşinden aldıklarım bekler. Nasıl olsa bekler:)