15 Şubat 2021 Pazartesi

Kıvırcık ve dalgalı saç bakımı nasıl yapılmalı?

 En son bir yıl kadar önce kıvırcık saç bakımı ile ilgili tüyolar vermiştim.

Yenileri eklendi! 

Saçta nemi hapsetmek. İşte kıvırcık ve kuru saçın en önemli püf noktası bu.

Nemi iyi hapsedilmiş bir kıvırcık saç nasıl olur? 

Sağdaki gibi olmaz mesela!



Sağdaki fotoğraftaki saç şampuanlanmış, köpükle şekillenmiş, kuvvetle muhtemel ertesi gün çekilmiş. Saçlar cansız, sert, bukleler düzensiz ve elektriklenmiş gibi görünüyor. Zaptedilmesi zor ve benim gerçekten nefret ettiğim saç! Yaklaşık iki yıl önce çekildi. 

Soldaki ise bu sabah çekildi. Şekillendirilmesi ise dün akşam üzeri yapılmıştı. Düşün yani üzerine bir de yatıp kalktım. 

Kıvırcık saç şekillendirilmesinin altın kuralı: Sülfatsız şampuan + saç kremi + tüm saç şekillendiricilerini duşta kullanmak.

Saçlarıma bukle kremini ıslakken kulllanıp mikrofiber bir türbanla sarıyorum. Henüz iyice nemliyken de vigo ile düşük ısıda kurutuyorum. Bu kadar!

Asla havlu kullanmak yok!

Asla kurumaya yakın şekillendirici kullanmak yok. Islakken her şeyi ıslakken yapıyorsun.

Ben haftada bir maske kullanıyorum.Ve ayrıca saçımı haftada iki en fazla üç defa yıkıyorum.

Tabii bu durumda buklelerin şeklini geceleri de muhfaza etmek gerekiyor. Günün ikinci tüyosu da gelsin o vakit. Buff diye bir şey. Aslında boru şeklinde bir kumaş parçası, Arca spor yaparken boyunluk olarak kullanıyor ama çok amaçlı bir şey, maske yapabilirsin, bandana olarak da kullanabilirsin. Ben gece yatmadan önce kafama geçiriyorum, sabah kalkınca bukleler bozulmamış oluyor.



Bugün de efsane ötesi paylaşımlarımızın sonuna geldik. Hani olur da, bonus kafasından bıkmış bir kız kardeşimize denk düşer bu yazı, hani o da faydalanırsa ne mutlu bana. Hadi kalın sağlıcakla.

8 yorum:

DoDe dedi ki...

Kıvırcık saçlı bir insan olarak gece başıma bir şey geçirip yatma dışında :) Diğer tüm dediklerinizi yapmaya çalışıyorum, saç derimde sıkıntı olduğu için zaten her şampuanı kullanamıyorum maske de yapamıyorum ama Hindistan cevizi yağıyla uçlarına duşa girmeden bazen vaktim varsa bakım yapıyorum...

Sadece C. dedi ki...

Ama havluyla kurutuyoruz değil mi? O da mı yassak??? Ben havluyla şöyle bir kurutup kendi haline bırakıyorum ama ertesi gün çoktan sönükleşmiş oluyor bukleler. Bir de uzun olduğu için sık topluyorum ondan da tabii sönüyor, hep açık bırakınca daralıyorum ama kısa da sevmiyorum kabarıyor çok, ayh saç başa bela. İnanır mısın acaba side cut mı yaptırsam diye düşündüm ama yaş 40 :)))) Tam ortayaş krizi olur dedim boşverdim.

Banu dedi ki...

Sülfatsız şampuanlar hiç köpürmüyor, ben onlarla saçlarımı yıkamayı başaramadım. Sen nasıl yapıyorsun Yeliz?

GeCe dedi ki...

Zencilerin saçları bozulmasın diye ipek yastık kılıflarıyla uyuduklarını duymuş muydun?

yeliz dedi ki...

Hindistan cevizi yağını ben de deneyeyim iyi fikir :)

yeliz dedi ki...

Havlu kesinlikle yasak! Çünkü pamuklu doku tüm nemi çektiği için saçları elektriklendiriyormuş. Havlu yerine sentetik bir türban kullanıyorum, yemeni de olur. Ama havlu olmaz :) Hep uzun kullandım saçlarımı, on yıl önce katlı kesim modaydı hatırlarsın ama sonra sıkıldım ve ufak ufak kısaltmaya başladım. Ufak ufak diyorum çünkü kabarmasından korkuyordum ben de. Önce omuz hizasında küt, sonra arkalar iyice kısa önler uzun epey bir süre kullandım. Kabarmadı ve gerçekten çok rahat ettim. Uzun kıvırcıktan daha çok rahat ettim. Tek sıkıntı sık sık kesitrmek lazım malum model kaçıyor uzadıkça. Şimdi yine biraz uzatıyorum ama önde kahküllerle... kahkül kestirmek kıvırcık için tabuydu, en azından benim için. ama çok hoşuma gitti. Demem o ki... Kısa, küt, kahküllü... Ne olursa olsun, nemi ve şekli hapsetmek üzerine kurulu bir bakımla hepsini kullanabilirsin. Cocunat diye bir markanın kıvırcık saç ürünlerini kullanıyorum, aklında olsun.

yeliz dedi ki...

Evet haklısın çok az köpürüyor ve sanki temizlemiyormuş gibi geliyor ama sanırım birkaç yıkamadan sonra saç alışıyor, ya da ben az köpürmesine alıştım :)

yeliz dedi ki...

Evet ve harika fikir ama henüz ipek kılıf alamadım, şimdilik pamuk oranı düşük, satenimsi kılıflarla idare ediyorum. İpek kılıfa geçince kafama o bandanayı geçirmeme gerek kalmayack umuyorum :)