8 Mayıs 2021 Cumartesi

Ergen kokusundan nasıl kurtuluruz?

 Ben böyle kokuyorduysam allah beni napsın. Gerçi ablam der, senin odana giremezdik kokudan ama ben kokunun bir hafta çıkarmadığım çoraplarımdan geldiğine neredeyse eminim. Ve bu ayak kokusunun ergenlikle bir ilgisi yok, kendimden biliyorum.

Bizim oğlan da, her hormonları coşmuş ergen gibi felaket kokuyor. Futbol antrenmanından dönüşte arabaya bir biniyor, camlar iniyor(0 derecede bile). Hadi biz ana babasıyız katlanalım desek arabaya siniyor öyle böyle değil. 


Hadi sadece spor sonrasıyla yırtsak neyse, bir de playstation oynarken stres heyecan... odasına giremezsin. Birkaç gün duş almasa çıkardığı pijamalar kirli sepetinden eve yayılan bir koku yayıyor... 


Yani işte anladınız siz, bizim oğlan kokuyor. Her ergen gibi... ama hadi her ergen kadar demeyeyim zira kokuyu minimize etmek için bazı bir takım önlemler ile ergenimizin suya olan düşkünlüğünü (balık burcu olmak böyle bir şey) harmanlamak suretiyle gerçekten nefes alabilir durumdayız.


Herkesin ergeni kendine, elbette her insan banyo yapmayı, suyu sevmez (misal ben 3 hafta yıkanmasam o pislikle yaşarım). Ama bazı bir takım önlemler ve telkinlerle siz de ergenininizin odasına girebilirsiniz:))


Evvela her sabah ve her akşam diş fırçalama ritüeli gibi kol altı sabunlama telkin edilebilir. Sabunlanan temiz kokulu kol altlarına karbonat tatbik edilmesi eğer bizimki gibi her yere dökülünce rahatsız olunuyorsa, evde hazırlanabilecek bir koku giderici kremle kokuların baskılanması sağlanabilir. 


Deodorant çare gibi görünse de değil, daha doğrusu bu yaşta biri için mümkünse tercih edilmesin, içindeki zararlıları biliyoruz.


Ben de oğlana evdeki malzemelerle deodorant yapıyorum, tam da istediği gibi oluyor. 


Benim bu ara deli gibi alışveriş yaptığım bir doğal kozmetik firması var, cocunat(Türkiye’de olmadığı için reklam sayılmaz, İspanya’dan bir üretici). 


İyi görünen bukleler için çare ararken internetten bu markaya düştüm, tam da sülfatsız şampuan bakınıyordum, 1-2 yıl evvel denemek için bukle paketlerini ve şampuanlarını denedim, çok beğendim. Doğal malzemeyle - alakam yok ama - vegan ürünleriyle övünüyorlar, biraz da kozmetiğine daldım, yağ, krem filan derken şimdi hep bu markanın indirim kampanyalarına denk gelmeye çalışıyorum, bir gün bir de baktım ne göreyim, anlatıyorlar da anlatıyorlar... deodorantmış doğalmış mış mış... ayol bu benim kendime, arkadaşım Deniz sayesinde öğrenip yıllardır yaptığım, ev yapımı deodorant! İçerik neredeyse tamamen aynı! Ben mısır nişastası kullanıyorum onlar pirinç ... gibi ufak detaylar hariç her şey aynı! 



Zehirsiz ev kitabındaki tarifi kendim için lavanta ile (kokulu uçucu yağ) tatbik ediyordum, bizim oğlan lavanta istemeyince limon yağıyla yapmaya başladım, turunçgilleri kullanma fikri cocunattan geldi, onlar biraz lavanta ama illa ki turunç yağlar kullanıyormuş. Kendileri birkaç gün etkisinin süreceğini söylüyor, o fiyata bu iddia akla yatkın tabii ama ben arap yağı bol bulmuş... misali her sabah temizlenmiş koltukaltıma uyguluyorum, ertesi güne kadar etkisi oluyor. Kıyafetlere de leke bırakmıyor. 


En güzeli de aynı uygulamayı yapmaya  bizim evin ergeni rıza gösteriyor ve evet en azından odasına girebiliyoruz.

3 yorum:

Arzu Tırak dedi ki...

Benim oğlum da 8.sınıfta öyle kokuyordu,yavrum her gün duş aldığı halde odasına kokudan girilmezdi.14 oldu,liseye başladı,koku yok oldu.Biraz sabır,Bursa'dan selamlar...

okuyanguzel dedi ki...

Beklenen yazı geldi... Teşekkürler deneyeceğim :)

Manxcat / KuyruksuzKedi dedi ki...

Erkek kardeşim de aynen böyleydi hatta hep "Seni tuzlamayı unuttuk galiba biz" diyordum (bebekken ilerde teri kokmasın diye banyo yıkarken tuzlarlar bizde çocukları :) Büyüdükçe durumun vahameti azaldı çok şükür. Bu ev yapımı deodorant son günlerde sürekli karşıma çıkıyor, bunu bir işaret olarak kabul edip deneyeceğim artık. Tarifi paylaştığın için teşekkürler :)