18 Mart 2009 Çarşamba

SSK rapor olayı

sevgili tecrübli annelerin memelerin acımasına alışılıyor rtak açıklamasından sonra olaya tamamen pozitif bir yaklaşımla müdahale ettim ve şimdi eskisi kadar kötü değil. Gülnur teyzem - doktorum - bana 10 ar dk emzir ve isterse 1 saat sonra tekrar emzir ama çok memede tutarsan memeyi emzik yapar, boşuna canın yanar uyarısını da yapmıştı. Bunu da dikkate alıyorum.
Bu aralar Arca ile daha fazla başbaşa kalmaya çalışıyorum. Anneler hergün arayıp ihtiyaç var mı gelelim mi diyorlar ama ben evde yapılacak iş varsa çağırıyorum kendilerini:) bizim Arca evde kalabalığı sevmiyor gibi. Haftasonu gelen tüm misafirler arca yaygarayı basar bazmaz apar topar kaçtılar. Bugün sabahtan beri başbaşayız, şimdilik bir arıza çıkarmadı. Hem uyumama hem biraz etrafı toplamama hem de şu an kafeinsiz ilk nescafemle ve birkaç bisküvi ile keyif yapmama izin verdi Arca hazretleri:)
Sevgili iktidarımızın seçimlere az süre kala nüfuslar değişecek işkencesi yüzünden nüfus dairesine gidemiyoruz, dolayısı ile Arcanın nüfusu hala yok!!! Ve ben de şu SSK raporunu kapatma konusunda kendilerinin nüfusuna ihtiyaç duymaktayım.
Bunu en son bebek doğduktan ne kadar sonra yapmalıyız? Ben 15 gün diye hatırlıyorum ama? paramızı bebek 56 günlükken alıyormuşuz, bu tamam ama öncesinde birşey yapmalıyım değil mi?

Bu arada sevgili PITIRCIK ve KUZUNUN ANNESİ ne kesinlikle yoru gönderemiyorum. Benden mi kaynaklanıyor acaba? Mesela bu SSK konusunda tecrübesi olan Pıtırcığın tavsiyelerine çok ihtiyacım var ama ulaşamıyorum kendisine. Sorun bende mi acaba?

bizim keyif 4 bisküvilikmiş:) arca mızıklıyor, hadi bakalım sarıkız görev başına:)

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Sarıkız deme kendine n'olur:)

Mon Petit Chou dedi ki...

Yeliz sana yardım etmeyi çok isterdim ama maalesef ben özel sandıklı olunca ne ssk ile ne de emekli sandığı ile bir alakam yok ama nüfus cüzdanını bir an önce çıkartman gerek diye biliyorum. meme acımasına gelince bizim kız bir emişinde bir saat memede kalırdı ve bende hiçacıma olmadı. üstelik kremde kullanmadım. doktorun tavsiyesi üzerine her emizrme sonrası kendi sütümden sürdüm.
sizi çok öpüyoruz, kendinize iyi bakın.

Ozguranne dedi ki...

Canim, bildigim kadariyla acelesi yok. Biz 56 gunlukken kapattirdik raporu.

Süt konusunda, muhtemelen biliyorsundur da, hind milk, foremilk, başı sonu, yağlı kısmı durumlarına dikkat et demek isterim naçizane:)

Sevgiler çok...
özgür.

Tuğçe dedi ki...

Yelizcm merhaba,
Bir arkadaşım kimliği bir aydan sonra çıkartırsanız cezası var demişti.Ama pek de öyle değilmiş...Levent bizim buradaki nüfus md.lüğünden çıkarttırdı geçen hafta,10 dk. bile sürmedi işlemim diyor çünkü,numaratör var ve yenidoğanlara kimlik çıkartma işlemi ile TC kimlik no sebebiyle yenilemeleri farklı birimler yapıyormuş...Bir ay içinde çıkarıldığında ücret alınmazken,bu süre aşılırsa 3 tl alıyorlarmış :)
Yani cezaysa ceza da bu :)
Arca yı öptüm...

yeliz dedi ki...

sevgili ksid,
inan ki bazen kendimi tam bir sütaş ineği olarak hissediyorum:)

ah mukaddes, sen çok şanslıymışsın. bu süt olayını duymuştum daha önceden, bunu da denemek lazım:)

özgürcüm,
süt konusunda çok haklısın. Ben sadece 1-2 gün 10 ar dakika emzirdim, memeler alışsın ve iyileşsin diye, şimdi yine en az her memeyi 15 er dakika emziriyorum. artık daha iyiyiz:)
rapor konusunda da içime su serptin sağol.

Tuğçeciğim,
bu çok iyi haber ilker yarın halledecek, çok sağol.

Denizaki dedi ki...

Merhabalar,
Bu arada ben de doğum izni ile ilgili bir soru sorabilir miyim?
Doktordan raporu alıp şirketimizin muhasebesine vermemiz 32+0'da mi olmali? Zamanını geçirmemek lazım vs. gibi şeyler çok fazla söylendiği için iyice kafam karıştı. 32+1, 32+2 ...32+6 yani 33+0'a kadar herhangi bir gunde de olsa olur mu? Şu anda 24+0'ım. Tam zamanında da doğum iznine ayrılmak istiyorum. Fikirlerinizi rica ederim.
Bu arada çok tatlı bir bebek. Ne kadar mutlu ve sakin bir yuzu var. Masallah! :)

ruhdagı dedi ki...

Umarım canının acısı biraz azalmıştır :(
Sarıkıza çok güldüm ama :)

Hiç bir konuda hiç bir tavsiyem olmadığından yer işgal ediyor gibi hissediyorum.

Bende ancak iyi dilek ve dua gönderebilirim :) İşine yarar mı bilmiyorum?

Sevgiler.

Seyhan dedi ki...

ben defnoşun pişiğiyle uğraşırken bloglara bakamadım pek. Şimdi gördüm ssk olayını ben doğumdan 1 ay sonra kapattırdım hastaneden alınan doğum belgesi .32. hafta çalışabilir raporu. 37 hafta iş görmezlik raporunla gideceksin. Sonra onlar sana soğum izninin bittiği güne çalışabilir raporu düzenleyecekler onunla beraber paran alacaksın artık paralar ssk dan değil ptt şubelerinden alınıyormuş ayrıca bilgine
başka sorun olursa bana mail at blogta mail adresim var defneden fırsa kalırsa cevaplarım :) sevgiler

yeliz dedi ki...

ruhdağı,
iyi dilekler hem de nasıl işe yarar:) çünkü buralarda olduğunu bilmek bile çok güzel.

Seyhancım,
çok geçmiş olsun ve bilgiler için teşekkürler. bendeki sorun devam ediyor, artık yorumlarımı mail atacağım sana,
sevgiler