22 Mart 2009 Pazar

Kilo takınıtısı olan kadın : Yeliz

Kilo takıntısı olan bir kadınım ya, hani kendim için ince olayım derdi neyse Arca için dombili olsun derdi o!! Hele ilk hafta 350 gr verince tırlattıydım. Sonra da sütüm yarıyor mu, Arca kilo alıyor mu mızmızlanmaları başladı. İlker soruna çözümü buldu ve gidip bebek tartısı aldı bize. Şimdi her 2 günde bir kilosunu kaydediyoruz. Ne kadar emdiğini bile tartıyoruz. Şöyle: Önce aç Arca alınıp tartılır, emzirilir, sonra tekrar tartıya konur ve kaç gr emdiği görülür. Evet komiğiz ama napalım içtiğimiz still tee ler, vitamaltlar, kompostolar noluyor bilmek lazım. Şimdilik 4 günde 160 gr almışlığı oldu. Doğum kilosunu çoktan geçti. Yani benim içim biraz rahatladı. Tabii doğru yolda olup olmadığımızı doktor söyleyecek.
Tabii ki anne sütünden yana bir insanım ama doktor mama takviyesi yapın derse, ve bebişin iyiliği içinse anne sütünde fütursuzca ısrar edecek değilim. Yani bu olasılığa hazırlıyorum kendimi.

Peki doğumdan bu yana geçen 26 günde anne ne yapmış derseniz... 65,5 kilo ile (tam +15 kilo) doğuma girmiştim. bugün itibari ile 56,3 kilo olmuşum. 9 kilo!!! bu kadar hareketsizliğe ve yemeye rağmen iyi haber!!! İlk hafta tartılmıştım, sonra sevgili Özgürün pantolon postu ilham verdi ve erken ama deneyeyim dedim. Tabii 36 bedenlerin ve XS üstlerimin uyması mümkün değil ama 3-4 aylık hamileyken aldığım 38 beden pantolonlar tamam. Pek güzel görünmüyorlar ama en azından bundan sonra popomdan düşen hamile pantolonlarını giymek zorunda kalmayacağım:) Hazirana kadar eski kiloma dönüp eski tuvaletimle Zeyneplerin düğününe gitme derdimdeyim yani kaldı 6 kilo:)
Hadi hayırlısı...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

canım benim, kafayı mı yediniz karı-koca allah aşkınıza.rahat olun biraz sıkmayın canınızı , desem de içimden bir ses beni dürtüyor ve sende öylesin sen de öylesin diyor :)))) ama nafile yelizciğim. arca ne isters o olacak inan. nil çok iştahlıydı ek mamaya geçmiştik ve malesef ek mama daha lezzetli olduğundan benim o vitamin dolu anne sütümü pek içmek istemöedi. bazen ortalığı ayağa kaldırıyordu içmem seni bana ek mama diye. hiç unutmuyorum bir gün üzüntüden kendimi yatağa atıp saatlerce ağlamıştım.kendimi dışlanmış ve ihanete uğramış gibi hissetmiştim.nitekim 6 ay emdi ( o da mememden değil biberondan)ve caanım memelerim pompayla sağılmaktan 6 ay sonra sütüm kesildi. O ne isterse öyle oluyor yelizciğim. Hiç harap etmeyin kendinizi. Vuslata az kaldı canım, perşembeye İzmirdeyim nasipse.

Ozguranne dedi ki...

Vayy kilolar süper gitmiş. Teprikler:)

Yeliz'im sütü dert etme. Çok da aşırı tartma yoluna gitmeyin. Deney hatasına kurban gitmesin çocuk:) Hepsi kilo veriyor başta. Bizim de 300 gr gitmişti. Sonra geliyor. O güzel yanaklar doluyor. Mis misss. İkinci ay filan daha rahat ediyor insan. Kendine güven geliyor. Sürekli maşallah ne bol sütüm var çok şükür de kendi kendine:)

Bir de
http://ilknurd.blogspot.com/2009/03/havanz-nasl-olsursa-olsun-sizin-sutunuz.html

tavsiye ederim:)
selamlar.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

eve bebek tartısı alarak çok iyi yapmışsınız. abdde eve gelen emzirme danışmanları da aynen senin yaptığını yapıyor. bebek emzirilmeden önce ve sonra tartılıp ne kadar süt aldığına bakılıyor. ben tunayı her salı sağlık ocağına götürüp tarttırıyodum.sütümü zaten sık sık sağdığımdan miktarını az çok biliyordum. sağlık ocağı eve çok yakın olmasa ben de kesin tartı alırdım. bravo sana. arca günde 40 gr almaya başlamış bu süper bi rakam. daha da artacaktır. merak etme sen.
sen de kilo vermeye falan başlama sakın. sütün kalitesi için bol karbonhidrat, sıvı ve en önemlisi uyku

Unknown dedi ki...

merhabalar,
bence eve tartı almak,olbilir de bu kadar kafayı takmayın...siz kafanıza ne kadar kafaya takarsanız işiniz dah zor olur...kilo verme işi siz bebeğinizi emzirdiğiniz sürece daha kolay olacaktır.bebeğiniz sizi emerek,beyne uyarı verir.vücudunuz süt yapım işine başlar.süt yaparken de vücudunuzdaki birikmiş yağlar süte dönüşür.bu iş zincirleme olarak devam ediyor. o nedednle bol bol emzirin ve hızla kilo verinnn..kendinize iyi bakınn