1 Temmuz 2011 Cuma

Cuma cuma cuma cuma cuma

Yoğurtlu yağsız makarna kesmedi, yağsız tost ile ayran söyledim. Cırcır ertesi verdiğim bir kiloyu koşar adım almak niyetindeyim.

Cuma miskinliği vardı üzerimde ama Zara’da ucuzluk başlamış tüyosunu alınca bir canlılık geldi nedense. Öğleni Forum’da o dükkan senin bu dükkan benim gezmekle geçirdim. Her birinde güzide indirimler.

Zara bana uymaz olmuş. Karşıdan bir parçayı kesiyorum, bir değer biçiyorum. Diyelim 25 TL, üstündeyse kesinlikle almıyorum. Cevabım hazır : “ederi 25 TL kardeşim bir kuruş vermem!” Bir de öyle aman aman indirim yok. Beğendiremedi kendini bana. Hoş çok da umrunda olduğunu sanmıyorum ya: ) Ofiste giyecek pek üst kalmamış, dolaptakileri çokça eleyip sağa sola verdim giyecek bir şey kalmadı.

Zara’dan umduğumu bulamayınca tasarımlarının hastası olduğum Massimo Dutti’ye girdim. Ama beni pek “dutmadi” zira nasıl indirim anlamadım. Benzer parçaları yarı fiyatına başka yerden bulursun. Nitekim sezon içindeki hissiyatımı korumuş oldum.

Allahım nasıl iç karartıcı bi kadınım ya…

Neyse Tchibo’dan kahve almak iki tur atmak her zaman zihne ve bedene iyi gelir. Karşısı Mango. Niyetim o askılı penyelerden almak. Siyah ve beyaz, her zaman kullanılır. İşe giyilecek iki üst ve bir etek ile kasanın önündeydim. İndirim dedin mi 70% olacak kardeşim!

Hafta sonu plan yapmalıyım, aksiyon hoş beş dost sohbeti sıkıştırmalıyım. Ne bileyim birilerini yemeğe çağırıp balkonda balık sofrası kurmalıyım, illa ki karides güveç yanına, bandıra bandıra. Uzun sohbetler eşliğinde alkol almalıyım. Bu hastalık psikolojisinden acilen kurtulmalıyım.

Derken akşama hemen plan yaptık. Zeynepler organize edildi, sahilde yemek ve yürüyüş için karara varıldı. Yarın akşam da İlknurlar mı gelse? Pazar kuzenleri mi görsek yoksa yazlığa mı gitsek?

Daha bu sabah İlkerle yatakta gözlerimizi açamazken “evde tatil yapalım cüceyi sepetleyip sabah uyanalım ve tekrar uyuyalım. Hatta kalkıp bir şeyler tıkınıp sonra tekrar yatalım. Hatta yemeği dışarıdan söyleyelim. Yok yok yatağa gitmeye kasmayalım anlamsızca televizyon izlerken koltukta uyuyakalalım” hayalleri kuruyorduk.

Yok kuyuya inilecek ise benim ipimi tercih etmeyiniz, ben adamı çok pis satarım.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

hafta sonu 2 gün tatili olanlara öyle özeniyorum ki anlatamam hatta biraz deneyeyim isterseniz yazınızdaki hafta sonu planlarını okurken gözlerim doldu :( :)
size iyi hafta sonları yeliz hanım blogunuzu takip etmek çok zevkli mercan...

yeliz dedi ki...

of çok haklısınız Mercan, inanın cumartesi çalışsam ben de çok gıcık olurdum. yine de umarım sizin hafta sonunuz da neşeli geçer:)
güzel sözleriniz için teşekkürler

Janset Acar Akkoyun dedi ki...

..ne guzel yaziyorsun be Yeliz, keyifle okunuyor valla ;))oyle ya da boyel iyi hafta sonlari olsun! Sevgiler..

Özlem dedi ki...

bu alışveriş tarzı çok tanıdık geldi:) kendimi buldum okurken. önce kıyafete, sonra fiyata bakılır. Sonrada yok çok pahalı bu fiyat etmez bu denilip askıya geri asılır. el-kol boş bir şekilde, hiçbirşey alınmadan alışveriş tamamlanır.
iyi haftasonları... :)

yeliz dedi ki...

çok teşekkürler Jansetçim

yeliz dedi ki...

ben bazen üzerime denemeden önce fiyata bakıyorum :))