7 Şubat 2013 Perşembe

E.R.O.İ.N. Tarifi

Az sonra tarifi alanlar beni sopayla kovalayacaklar ama ben çoktan ekmeğimi e.roine bandırmış olacağım:)

Bütün gün uyuduğumun akşamı kendimi çok iyi hissettim. Giriştim mutfağa. İlker ocakta et pişirirken meze salata vs derken bir baktım cüce de bitivermiş yanımızda. O rokaları salatalıkları yıkarken dedik ki bir e.roin patlatalım. Mezenin adı bu, benim yapabileceğim bir şey yok.

Birkaç yıl önce bir kendin pişir kendin yecide tadına bakıp üf lan çok güzel bu demiş, sonra unutup gitmiştik. Yaz günleriydi, annem ipe acı biberleri dizmiş, yazlık güneşinde kurumaya bırakmış. En katkısızından pul biber olur sonra onlar. Bahçede muhabbet ederken ipe dizili biberleri görünce İlker'in aklına geldi, yapar mıyız dedi. Yaparız abicim ne var?

Hepi topu dört kalem malzeme: kurutulmuş acı biber, tereyağı, sarımsak, kese yoğurdu

Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp kenara alıyoruz. Biberleri de ikiye üçe bölüyoruz.

Sofraya koymadan hemen önce biraz tereyağını kızdırıp biberleri içine atıyor, yanmasınlar diye çevire çevire pişiriyoruz. Yoğurdun üzerine döküp hop sofraya. Aman diyim sofraya gelirken cızırtısı duyulacak tereyağının, katiyen donmayacak. Keyfi böyle...

Sonra sen et mangalın yanında çok affedersin öküz gibi ekmeğini bana bana yiyeceksin.

Ha ertesi günü tuvalette acısı çıkar mı çıkar ama allah seni inandırsın yerkenki keyfine değer. İştahınıza sağlık der kaçarım:)

4 yorum:

Bizden dedi ki...

mmm.harikadır...biz de ailecek çom severiz.Evde hiç yapmadım ama dışarda yediğimzde en favori mezemizdir...elinize sağlık,afiyet olsun(toparlanoyor olmanıza sevindim,tekrar geçmiş olsun)

gülcan dedi ki...

bizde evde sürekli yaparız ama patlıcan ezmenin üzerine çok da güzel olur ertesi gün acılı olsada :)

Adsız dedi ki...

Benim bildigim ismi atom. Sanırım kulağa daha hoş geliyor...

Dilek

Unknown dedi ki...

Süper