6 Şubat 2013 Çarşamba

Seri katil

Yıllar önceydi, iş için Kore'ye gitmiştim, şansıma kafilede Tunuslu bir kız vardı ve gece gündüz birlikte takılmıştık. Kore çok güvenli bir yerdir, sabaha kadar kadın başınıza sokaklarda dolanabilirsiniz kimse ilişmez. Son gecemizde de gece klübüne gidip sabaha kadar içip otele boş sokaklardan yürüyerek dönmüştük.

Ertesi gün kafa bi dünya uçağa bindim yurdum topraklarına dönüyorum. Yanıma Koreli bir kadın oturdu. Çok güzel olurlar, çok da kibar. Hödük koreli erkek imajından tamamen farklı egzotik bir güzellikleri olur. O da öyleydi. Hemen hemen bütün yol sohbet ettik. İlk defa Türkiye'ye gidiyordu, yalnız gezecekti. Önden dersine çalışmıştı pek çok kitap vardı elinde, tarihi yerler vesaire... Dilim döndüğünce anlattım İstanbul'u.

Derken söz dönüp dolaşıp güvenliğe geldi. Nasıl olmuştu da biz Seul'de iki kadın güvenle gezebilmiştik? Silah taşıma hakkı sadece polis ve askerdeymiş bizdeki gibi her maganda silah taşıyamazmış. Ve sıra geldi İstanbula , kadına tek tek girmemesi gereken semtleri yazdım. İstiklal caddesinin yan sokaklarına bile gece yanaşmamasını anlattım. Ne utanç verici değil mi? Tek başına seyahat eden İtalyan kadın henüz katledilmiş miydi hatırlamıyorum ama ne utanç vericidir ki ülkemde yalnız gezen bir kadın olmanın ne kadar tehlikeli olabileceğini anlatmıştım.

Geçen İlker'le Criminal Minds dizisini izliyoruz, hani seri katil profilleri çıkarıyorlar filan. Dedi ki Türkiye'de hiç seri katil yok, niye ki? Nasıl yok? Evet belki katil tek kişi değil ama kadın cinsine sistemli olarak yapılan katliam - cinskırım bir tür seri cinayet değil de ne? Farklı kişiler olsa da profil aynı değil mi? Kadını eve kapatmaya çalışan zihiniyettir seri katil profili, eli bıçaklı gözü namus saçmalığı ile dönmüş her Türk erkeği de bu profile uyar.

Kore gezisi ile ilgili notlar için tık

7 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

bizde insan öldürmek sinek öldürmekle eşdeğer..ne yazık ki çok acı..

Asortik Krep dedi ki...

Sana kadınların bu ülkedeki değerini anlatan bir yorum yazmıştım ama nasıl olduğunu! anlamadığım şekilde :P yorumum kayboldu.Bilmem anlatabiliyor muyum?

Mor Bisikletçi dedi ki...

Ne kadar doğru tespitler. Tamamen katılıyorum. Ne acı!!!

yeliz dedi ki...

Hele ki öldürülen kadın olursa sinek kadar bile değersiz

yeliz dedi ki...

Korktum desem? Nasıl yani

Asortik Krep dedi ki...

Sanırım siyasal buldular yorumumu diyeyim,sen anla.Kayboldu yorum ortadan.

yeliz dedi ki...

Başka bir şey olmasın? Denetimsiz benim yorum ayarlarım kim müdahale ediyor anlamadım.