11 Mart 2015 Çarşamba

ay şiştim yeminle

Bundan üç yıl önce Arca’nın akciğerinde dört santimetre çapındaki kist ile hastaneye yattığımızda, tek bildiğimiz haftalarca süren ateş ve peşi sıra işe yaramayan antibiyotiklerin ardından çekilen röntgende çıkan bu kistti. O kadar. Neden olduğunu bilmiyorduk. Kan değerleri kötüydü. O kadar.

Bir ay kadar hastanede yaşadık ana oğul. Üniversite hastanesinin en baba ekibi bir şey söyleyemiyordu. Dellendiğimizde de sadece çıkmamıza izin vermiyor, durumun ciddi olduğunu söyleyip susturuyorlardı bizi. Sinirleniyorduk çünkü Arca çok sağlıklı görünüyordu, neden çıkamıyorduk? Gün aşırı alınan kan değerleri hep kötü çıkıyordu. Ultrason hep kötü ve kist hep mevcut.

Tüm bu süreçte en çok koyan bilinmezlikti. Bilmiyorduk. Bir şey diyeyim mi ? Hala bilmiyoruz.

Arca on gündür bir garip. Önce ateşi çıktı, iki gün okula gitmedi, kuyruğu doğrulttu dedik. Sonra ateşi çıktı. Bakalım nereye kadar çıkacak dedik, bekledik. Sonra düştü. Sonra yine çıktı, çok yüksek olunca ateş düşürücü verdik ama ateş düşürücü bir düşürüyorduk, 15 saat Arca’da tık yok. Bu arada Arca inanılmaz iyi. Yani tamam burnu akıyor, öksürüyor filan ama hep üşütme belirtileri. Sonra bir ara düzeldi yine okula gidip geldi ve en son dün akşam yine ateş 38 üstünü görünce İlker aldı götürdü doktora. Kulak temiz, boğazda görünür bir şey yok. Kan testi ve influenza testi yapıldı. Grip değil, yırttığımıza sevinsek mi? Sevinemeyiz. Kan değerleri çok kötü.

Doktorun yorumunu öğrenesiye kadar, benim gözümün önünden Arca’nın o üç yıl önceki durumu film şeridi gibi geçti. Yine mi bilinmezlik, yine mi garip bir gidişat? Güya bilgisayar ekranına bakıyorum, güya işle eyliyorum kendimi. Sicim gibi gözyaşlarının kucağıma düştüğünü saniyeler sonra fark ettim. Ve İlker antibiyotik kullanımını gerektiren bir bilmemne -bakteri mikrop ne haltsa - boğazda onun varlığı ile doktorun yorumunu bildirince bu defa sinirden ağlamaya başladım.

Var ya bu annelik müessesesi çok boktan arkadaş! Tamam benim oğlanın sabıkası var, ben normal bir annenin beş katı manyağım bu yüzden, kabul ediyorum ama bitirdi lan beni bu annelik yeminle bitirdi! Normal bir anne enfeksiyon varmış, antibiyotik içecek der, kapatır mevzuyu. Ben neden o bilmemne değeri yüksek çıktı, neden normal görünüyor ama kan değerleri çok kötü diye psikopata bağlıyorum. Psikologa mı gitmeli ne etmeli… Ayol psikologa ne gerek var? Bak yazdım karnımın şişi iniverdi, oh)

Ay neyse. İşim çok, kaçtım ben.


15 yorum:

okuyanguzel dedi ki...

Çok geçmiş olsun Yelizcim. Biran önce atlatır inşallah Arca bu hastalığı. Daha önce yaşadıklarınız hiç kolay şeyler değil ve bu hissettiklerin çok normal. Ben senin yaşadıklarını yaşasaydım tam psikopata bağlardım yeminle. Bence tepkilerin oldukça makul.

İkinizi de öpüyorum.

Adsız dedi ki...

:( dilerim çok çok iyi olur .. 3 yaşında oğlum var.. sseni çok iyi anlıyorum.. dilerim Arda' nın değerleri tez zamanda düzelir ..sevgiler,

Gulcin dedi ki...

ay ben okurken bile mahvoldum yeliz daha anne olmadan inan.
Kimsenin cocugu hasta olmasin ya Arca'm hic hasta olmasin.
Haydi iyilessin de dumur diyaloglar yasasin o.

hepinize gecmis olsun.
iz bu aksam bir sarap acin Ilkerle
Operim cok!

Gozde dedi ki...

Yelizcim ben sana bir mail yazayım bşr ara da sen bizim piskopatlığımızı blr gör😞

Gozde dedi ki...

Çok geçmiş olsun bu arada, kuzucuk bşr an önce sizin içiniz rahat edecek şekilde iyileşsin....

terspabuclar dedi ki...

Geçmiş gitmiş olsun Annelik zor çok zor:(

ZEYNEP dedi ki...

Pek haklısın Yeliz'cim:( Gecmis olsun.. Ben iki hafta once hayatımda ilk defa 7 gun dusmeyen ama cok yukselmeyen bir ates ile karsılastım. Baska da hıc bisi yoktu cocugun. Sabıkası olmamasına ragmen omrumden omur gitti.. Neymis omru uzun bir virusu misafir etmisiz.. Cok gecmis olsun, bununla da bitmis olsun..

Ogrenen Anne dedi ki...

Geçmiş olsun :( Valla en kuuuul anneyi bile maymuna çeviriyor çocuğunun hastalığı.. Allah tedavisi olan, kısa süren, yıpratmayan hastalık versin!

CEREN dedi ki...

Ben hep diyorum " annelik bir tür delilik hali " diye ama kızıyorlar bana.. Geçmişte yaşadıklarınızdan sonra evhamlı olman kadar doğal bir şey yok ki, Allah bir daha yaşatmasın o günleri.. Geçmiş,gitmiş olsun diyelim, sevgiler :)

Unknown dedi ki...

Geçmiş olsun Yelizcim:( Ayrıca gayet normal bu yaşadıkların:) sabıkasız durumda bile olsak biz deliye dönerken:(

sihirlirloklava dedi ki...

Çok geçmiş olsun.İnsanın canı önceden çok yandıysa hep aynı derece yanacak diye korkuyor.Evet bir süre sonra da manyaklaşma hali söz konusu oluyor.Ve bir de insanlar garip garip bakmıyor mu???

xeyno dedi ki...

Cok cok gecmis olsun Arca ya ve dahasi size. Umarim buyudugunde dana gibi iri ve saglikli bir adam oldugunda bu tum tecrubeler komik bir aniya donusmus olacak! Annelik cok salakca bir sey, surreal bir secim ve daha si mazosist bir oyun! ama o ne sevgidir be kardesim, onun icin tekrar tekrar ayni deliligi secebiliyor insan. neyse gecsin gitsin yok olsun virusler arcanin bagisikliginda...

Cebimdeki renkler dedi ki...

Her daim psikopata bağlamaya meyilli insanlar anneler. Ki haklısın bilinmezlik insanı hepten kasan bir süreç. Çok çok çok geçmiş olsun. Hiç birimiz normal değiliz orası kesin de normal nedir zaten?
Tez vakitte iyilessin Arca inşallah. Aman onlar hasta olmasın da biz olalım onların yerine hep..

ayşegül dedi ki...

Bu yazıyı okumak bugüne kısmetmiş. Ben çocukken bir dönem sürekli öksürük ve düşmeyen ateşle yaşadım. Biraz ailemin çok üstüne düşmemesi, biraz o zamanki tıbbi tetkiklerin yetersiz olmasından sebebi bulunamadı. Bir gün teşhis ve tedavi zorunlu hale geldi. Hastane tetkikler falan derken akciğerimde bir kist olduğu, bunun da patladığını öğrendik. Doktorlar kisthidatik olduğunu söylediler. Hemen ameliyat oldum. Şükürler olsun atlattım. Demem o ki sizin oğlunuzdaki kist de kist hidatik olabilir. Doktorlar genelde aşısız kedi köpekten bulaşır dese de aslında her türlü hayvansal üründen bulaşma tehlikesi var. Hastalık hayvan tüylerine yerleştiği için örnegin hastalıklı tüyün bulaştığı etten sütten dahi bulaşabiliyor. Hastanede kaldığım süre içinde öğrendim ki her zaman ilaçla tedavisi mümkün olmuyor. Belki Arca'daki sorun da budur. Çünkü söyledikleriniz benim şikayetlerimle aynı. Bu vesileyle yazılarınızı ilgiyle takip ettiğimi ve okumaktan zevk aldığımı söylemek isterim. Geçmiş olsun, Allah şifa versin.

yeliz dedi ki...

Merhaba,
Kist hidatik olasılıklardan biriydi. Hatta ilk olasılık bu idi. Sizdeki gibi patlamasına önlem olması amacı ile doktordan eve bile yollanmadan hastaneye sevk edilmiştik. Üniversitedeki doktorlar da ya kist hidatik, ya doğuştan ya da zatürre sonrası enfekte olmuş kist diyorlardı. Sebebini öğrenebilmek için önce enfeksiyonu temizlemeleri yani hastanede haftalarca antibiyotik vermeleri gerekti. Daha sonra kist küçüldü ve uzatmayayım, birkaç ay sonra yok oldu. Bu sebepten kist hidatik olasılıklar arasından elendi. Ama bize de tam olarak şudur diyemediler. İyileşti dediler, eğer kist kaybolmasaydı, ameliyat olacaktı. bu arada senede 1-2 röntgen çekiliyor, kontrol ediliyor, nolur nolmaz:) Size de çok geçmiş olsun. sevgiler