20 Temmuz 2011 Çarşamba

Balık vs Boğa

Arca ile çekişmelerimizi tahlil edeceğiz diye kasmanın lüzumu yok. Öyle iki üniversite müfredatı genişliğinde kitap bitirmeye de gerek yok.

Çözdüm ben, aslında sorun gayet basit! Adamın karakteri zıt bana!

Ama ben bunların başıma geleceğini biliyordum.

Az kasamadık çocuğu boğa burcu yapamadık. İki ay ya çok değil, tut kendini di mi:P

Yok aldık elimize balığın alasını! Şimdi uğraş dur.

Balık burcu kötüdür demiyorum lakin bize ters!

İlker de ben de boğa burcuyuz.

Nedir boğa burcu?
Topraktır, kök salmaktır, ayağı yere sağlam basmaktır, maddedir, gerçekçidir, paracıdır, lükse düşkündür…


Balık oğlan nedir?
Sudur, sulu gözün önde gidenidir, su gibi akışkandır, sınırlarını çizemezsin, hayalcidir, hayallerine kendi de inanır, oyuncudur, seyirciye oynar (pis tiyatrocu!) , maddeye önem vermez, duygusaldır, şekilden şekle girer, bir öyle bir böyledir, bir bakarsın ağlamış, sen daha teselli etmeye başlamadan kahkahayı basmış! Ne ara?




Bana kimse, Balık burcu duygusaldır, sanatçı ruhludur, edebiyata düşkün olur, hayal gücü geniştir, iyi huyludur, sakindir, sosyaldir, sevecendir demesin! Kimse bana “ruhunuzun derinliklerine bakan bir burca mensup çocuğunuz var, şanslısınız”, demesin!

Benim oğlan karanlık bir odada hayali geyiklere hayali yemek ve su veriyor, Ümit teyzesinin olmayan oğluna ait hikayeler anlatıyor, benim aklımın ermediği bu soyut dünyayı ne yapacağız?

Yok yok ... Ben sonumuzu biliyorum, geçenlerde D&R’da kitap karıştırırken, aile hayatımızın gidişatı ile ilgili çok net ve özet bir veri elde ettim.

Boğa burcunun hayattaki amacı : servet edinmek
Balık burcunun hayattaki amacı : dünyayı gezmek


Hemen İlker’i aradım, “biz zengin olacağız diye bi tarafımızı yırtalım, bizim oğlan bizim paraları dünyayı gezecem diye yiyecek, ahanda buraya yazıyorum!”

9 yorum:

Gulcin dedi ki...

:) dengeli bir dagilim ama Yeliz. en azindan yiyecek parasi olsun cocugun siz calisin da :)

Tekir dedi ki...

Yelizcim, baliklar parayi harcamak icin severler, yarini dusunmek, plan yapmak baliklarin isi degildir pek. Ben de bir baligim da ordan biliyorum:) burcumun tam insaniyim ve su aglama gulme isi bende de var bildigin dengesizlik iste:)

ZEYNEP dedi ki...

Yeliz en azından 1 e karsı 2 kisisiniz :) Bizde herkes ayrı telden calio biz napalim :))

AsrınMucizesi dedi ki...

Asrında balık burcu ama hiç sulu göz ve mızmız bir çocuk olmadı. Hayal gücü ise gerçekten geniş. Her parktan döndüğümüzde babası soruyor bizimki aslan görmüş , fil görmüş , at görmüş oluyor. O bunları görürken ben nerde oluyorum acaba?

yeliz dedi ki...

Gülçin güzel yaklaşım:) ya biz de para yiyen cinsi olsaydı, hepten aç kalırdı:)

yeliz dedi ki...

ah tekirim ah biz de tam tersi bankada para olmadı mı kendini rahat hissedemeyenlerdeniz:)

aman sana benzese bari. balık burcu kadın çok tanıdığım var, çok sevdiğim arkadaşlarım ama balık erkeği bir örnek yok önümde.

yeliz dedi ki...

Zeynep:))) işiniz zor hangi burçlar sizinki? evet biz ilkerle ona karşı birleşiyoruz hep. kafa kafaya verip ne halt edeceğiz bu hayalperestle deyip duruyoruz:)

yeliz dedi ki...

Arca da pek mızmızlanmaz ama ağlarken bir anda pat gülüverir, şaşar kalırsın. biliyor musun, masallara kitaplara çok dikkat etmek gerekirmiş, bunlar gerçek sanıverirlermiş:) allah hepimize kolaylık versin

Asortik Krep dedi ki...

"Bizim evde iki boğa var, sanki bir tanesi yetmezmiş gibi.Ben onlara hayal kurdukça ayakların yere bassın Arca diyorlar" diye Arca ileride yorum yazabilir buraya :)
Bir boğa kadını olarak kesinlikle balıklara sert geldiğimizi düşünüyorum.Benimde annem boğa ve boğalar farkında olmadan balıkları çok kırarlar diye de uyarıyorum :)