19 Temmuz 2011 Salı

Sırtta kışlık, elde teşkilat

Hayır dedim bizim başımıza gelmez. O bir kız çocuğu, kız çocukları yapar böyle şeyler. Kendilerini bebek giydirir gibi giydirirler. Yazın kışlık kışın yazlık giyerler, kat kat giyerler... Duru da böyleydi, hala böyle.

İşte Ela'nın fotoğrafını görünce bunları geçirdim aklımdan. Şebek ikoncan.

Her zamanki gibi yanılttı cüce beni.
Don üstü kışlık penye ile Cansu'lara gideceğim diye tutturdu. NEyse ki kollarını kıvırmayı kabul etti.

Son günlerin flaş pozu, el malum teşkilatta! Tüm surata yayılmış gevrek bir gülümseme:)



Evden çıkasıya döktüğü terler ders olmuş olacak, mevsim normallerinde giyinmeye ikna oldu.

Bu arada süper oynuyorlar Cansu ile.
Cansu'nun mutfak seti var, bebekleri var... Bizde olmayan ne kadar çok oyuncağı var. Birlikte yemek pişirip kahve ikram ediyorlar bize. İş bölümü yapıyorlar.

Bir ara balkona bile çıkıp sohbet ettik, onlar Cansu'nun yatağında tavşanlarını konuşturuyorlardı.

Cansu'larda çenesini yardığı gün, Cansu'nun babası Umut (Arca'nın dilinde Unut Amca) kocaman bir arabasını vermişti, ödünç olarak. Pek hoyrat sevdi Arca arabayı. Birkaç parçası eksildi bizim evde.

Şimdiden Arca'ya ezberletmeye çalışıyoruz : "Unut amca sen bu arabayı unut!"

11 yorum:

Unknown dedi ki...

:)) bu çocukalr ne kadar zorlar ama bir a kadar da şirin ,şeker,birtane......
iyi ki varlar.
bu arada allah nazardan saklasın çok şirin ya:)

Seyhan dedi ki...

fotoğrafa bayıldım süper sevimlisin oğlum. yelizcim yaz başı defneye şort giymeye alıştırana kadar anam ağladı. Kot giycem diye tutturuyordu hep. O sıcaklarda kaç kez kotla çıktık. Rahatsızda olmadı sıpa . Sonra kot şortta anlaştık :) Ben ona baktıkça ter döküyordum o ayrı.. Fotoğraf süper demişmiydim ;)

yeliz dedi ki...

sezobigo, teşekkürler amin nazarla değmesin:)

yeliz dedi ki...

:) çok alemler ya seyhan...
artık kışlıkları dolaplardan boşaltacağım

YesiM dedi ki...

Eh iste gulermisin bana oyle olursunuz :)) Bizim burda yaz bitti resmen hava 13-14 derece civarinda, kalkar kalkmaz askili elbise seciyo, ikna edip de daha makul bisey sectirene kadar gobegim catliyor, ben de dolaptaki butun yazlik askili elbiseleri kaldirdim :) Sorarsa da kirlide diyorum tavsiye ederim heheheh yasasin kotuluk :)

yeliz dedi ki...

gülme komşuna gelir başına:))) of ki ne of yeşim

ZEYNEP dedi ki...

uzerınde araba kamyon vs olmayan her turlu tisorte cemkiriyor bizimki de, kirli de demek cidden ise yarıyor. foto cok guzel Yeliz, buyumus Arca adamı :)

Adsız dedi ki...

bu bütün çocuklarda var sanırım (kendi çocuğu olmayana söylemek kolay geliyor) ve bayağı büyüyüne kadar devamda ediyorlar galiba... üniversiteyken 3ay boyunca kuzeni sabah ben hazırlayıp okula bırakmıştımda allahım ne çile :) almanyanın kışı, kız mini etek giyeceğim diye tutturur, sabah 1 saat onu ikna ederdim 8 yaşında bir bilmiş.. bazende ancak altına üst üste 3 kat kilotlo çorap giymesine ikna edebilirdim.. punkçılarda renkli kaçık çorap akımına öncülük etmiş bile olabilriz :)) ama ben hatırlıyorum ben çocukken böyle değildim bayağı bi semeydim. neyse yatak üzerinde o giyilirdi. herşey annelerin hamilelik sırasında folik asit kullanması ile başladı bence çocuklar gelişmiş sinir ağıyla doğuyor doğar doğmazda sinir etmeye başlıyor :) mercan

Fatma dedi ki...

Çok şirinsin sen Arca. Bu arada annesi pek yakışıklı olacak delikanlı, büyüdüklerini hayal ediyorum da:) Bizim sıpa şu sıralar giyinme problemi yaşıyor, sadece donla bütün günü geçiriyor asıl sıkıntı dışarıya çıkacağımız zaman yaşanıyor, sadece kilotla çıkacakmış dışarı:)

yeliz dedi ki...

aa deli misin Fadişçim o da var. anadan üryan gezmek en sevdiği kostüm:) büyüyecekler ve biz bunların kız arkadaşlarını çekiştireceğiz buradan:)

yeliz dedi ki...

Mercan var ya geçen aynı şeyi düşünüyordum. hep bu folik asitlerin işi:)