30 Kasım 2012 Cuma

Çocuk haklı kokuyormuş cidden!

Arca akşamları yanıma yanaşıp yanaşıp “annem banyo yapayım, kokuyorum” deyip duruyor. Bu hafta üç oldu talep. Yazın bu kadar talepkar değildi, anlamadık gitti, derken jeton düştü!


Çocuk haklı harbi kokuyor, soğan kokuyor! Leş gibi!

Her şey bir gün Hayat’ın Ela’nın öksürüğünden şikayeti ile başladı. Ela çok öksürüyordu ve Hayat ne yapsa kar etmemişti, Nurturia’da danışmıştı. Annelerden pek çok öneri gelmişti, ben de hepsini okudum, aralarından bildiklerim var bilmediklerim var.

Arca’nın malum Sümkürüfüs’ünü evden bir türlü kovamadık. Her gün sabah akşam burunlar temizleniyor ki rahat nefes alsın, gece oldu mu tıkanıyor, akıntı genizde gıcık yapıp öksürtüyor haliyle. Bir akşam burun temizleme rutinimiz şaştı, yer cücesi yerde uyuyakalmıştı. Pek tabii Sümkürüfüs canavarı hemen işbaşı yaptı, daha gece yarısını bulmadan saatler, Arca öksürük nöbetine başladı.

Yastığı kaldırdım, yok! Odanın nemi tamam 50% daha ne olacak? Öksürmekten uyanıyor, o uyku haliyle burnuna bir şey de sokturmuyor, hey allahım!
Baskı altında hızlı çalışan zihin verileri taradı, bilinçaltıma yerleşmiş olacak, otomatik hareketlerle (hani sanırsın ki her gün yaptığım şey) mutfağa gittim, sepetten soğan aldım, böldüm enine, koydum tabağa, doğru odaya!

Allah seni inandırsın on dakika geçmedi, öksürük kesildi. Hadi dedim, tesadüf olmuştur. 1,2,3… yok yav her gece deniyorum her gece sıfır öksürük. Açtım internetten araştırdım. Tamam soğan öksürüğe iyi geliyor, tarifler var, soğanın suyuyla karışım yapıyorsun, çocuğa içiriyorsun, bir dünya öneri. Ama bu odaya soğan koymakla ilgili tek veriye ulaşamadım.

Döndüm nurtiye, sordum herkese… Kimi dedi, bizde işe yaramadı, kimi dedi, sorunumuz çözüldü. Doktor bir arkadaşımız varmış o anda, sağ olsun bilimsel yorumunu kattı. (beni Türk doktorlarına emanet edin!) Soğan kesildiğinde ortama yayılan gazlar, bronşları rahatlatıyor olabilirmiş.

Şimdi Arca’nın burnu tıkalı ise veya güzel temizleyemediysem, soğan koyuyorum, odası geceleri kebapçı gibi kokuyor. Geçen gece rahatlasın diye uyumadan önce çıkardığımız çorapları giydireyim dedim. Tabii çıplak ayağa dayanamam, yumuldum yumuklara, var ya dürüm döner gibi kokuyordu içerisi neredeyse yiyecektim ayakları. İşe yarıyor mu ? Yarıyor vallaha : ) Denemesi bedava!

Yalnız uyarmadı demeyin çocuk kokuyor, üzerine bile siniyor soğan kokusu. Meğer bundan sebep her akşam banyo yapmak istermiş garibim:)

11 yorum:

bir kum tanesi dedi ki...

ayy yerim onu ben.Aklımda olsun bizde çok çektik öksürükten.Bu değerli paylaşım için çok teşekkür ederiz

Selcen dedi ki...

hahaha çocuk kokuyormuş :))) ayy yalnız bizde muzdaribiz burun iyi temizlenmediyse öksür allah öksür hemen bu gece soğan kokutuyorum o zaman odayı :)

Sessizce dedi ki...

yatağın kenarındaki yükselti özel bi aparat mı yoksa çarşafı dürüm yapıp yükselti mi yaptın düşmemesi için?

( bu ara yatak korumaları hakkında bilimsel araştırma yapıyorum da :))

yeliz dedi ki...

sessizce hemen ilgili linki paylaşıyorum:
http://gununcorbasi.blogspot.com/2011/02/hayat-hayat-kurtarr.html

hayatın tavsiyesi üzerine yurtdışından getirtmiştim, öyle pahalı filan değil, burada da bulunabilir belki. çok rahat ettik. katiyen düşmüyor bir de sünger olduğu için anneanneye veya yazlığa tatile giderken yanında götürürsün.

Sessizce dedi ki...

teşekkürler, inceliyorum hemmen.

asli@b dedi ki...

Biz coldmix kullanıyoruz - o da doğal, içinde sadece okaliptus yağı ve başka bir yağ karışımı var. Yastığına bir-iki damla sıkılıyor, anında etkili. Kendimizde de denedik. Ben ilk denemelerimde yastık değil bir mendile damlatıp, yanına koymuştum, bütün oda mis koktu. Özetle banyo gerektirmiyor ;D

sihirlirloklava dedi ki...

çok güzel anlatmışsın..aynı derdi biz de yıllarca çektik..zaten allerjik astım da var ..ne zaman ki deniz kenarından Ankara'ya taşındık burun tıkanması ve öksürükler kesiliverdi...darısı başınıza..

mine dedi ki...

Merhaba Yeliz, öncelikle geçmiş olsun tez zamanda iyileşmen dileğiyle.Ben sana birşey soracaktım.Kaç zamandır nette bakıyorum ama bulamıyorum yukarıdaki fotoğraftaki yatak kenarına konan ,düşmeyi önleyen şey neyse onu arıyorum oğlum için.Sanırım çarşaftı ama markası varmı nerede satılır hiç bulamadım aklında ise yazarsan çok sevinirim.Çocuk düşmesin diye sandalyeleri yatağa dayamaktayız bunu bulabilirsem süper olacak.Sevindir şu garibanı ;)

mine dedi ki...

Ya kusura bakma üstteki yoruma bakmadan yazmışım aldım cevabımı teşekkürler

Tuten dedi ki...

Bu rusların çok uyguladığı bir yöntem (miş) Kış boyu kalorifer uzerine soğan kesip koyarlarmış koku iyice yayılsın diye herhalde. Kokuya bağışıklık kazanmışlar kokmuyorlarmış:)

Blogun tüm yazılarını okuyorum, çok sevdim

Gulcin dedi ki...

Denize de yapiyruz bunu. SOgani gosterim puf diyor habire :)))