6 Şubat 2014 Perşembe

Torba değil o ÇUVAL! Aç bak o “ÇUVAL”da ne var?

Çok sinirliyim, çok asabiyim. Hayır yav muayyen günle ilgisi yok (biraz olabilir:P), kahvemi de içtim, geçmiyor sinirim!
Torba yasa ne biliyon mu bacım? (erkekler alınmasın arada abicim şeklinde de hitap ediyorum, gücenmeyin tepelerim!)
Böyle ipe sapa gelmez birbiri ile alakasız yasaları bir torbaya koyuyorlar sonra o torbaya seni, beni toplumu, geleceğimizi ilgilendiren pek çok mühim başka yasaları da tıkıştırıp çuval büyüklüğüne erişince o torba hop bir gece yarısı operasyonu ile meclisten geçiriveriyorlar.

Ama bunları özenle seçiyorlar, mesela sağlık çalışanlarının toplumsal olaylara müdahalesini engellemişler bir ara, bak benim haberim olmadı, geçen ilkyardım eğitmenimiz anlattı. Ya öyle spor salonlarını revir yapıp Hipokrat yeminim var, yaralıyı tedavi ederim diyemeyeceklermiş mesela. Yaaaaaa….
Şimdi de internet…
Geçirivermişler. Şıp diye…
Çok merak ediyorum, çok değil 28.05.2011 tarihinde internette özgürlükten yana olan cb, acep ne yönde bir karar verecek?
Acaba o çuval haline gelmiş yasa torbasını açacak mı?
Yalnız dikkat etsin internet yasağı filan derken açtığı çuvalın içinden minik bir beden çıkmasın! O minik beden devletin yüzkarasıdır, utancıdır, yüzü olana!

Bu http://t24.com.tr/yazi/25-soruda-mevcut-internet-yasasi-ve-getirilmek-istenen-yeni-duzen/8452 yasa hakkında soru cevap şeklinde bilgi edinebilirsin, beni uğraştırma!
Ama yok ben çenemi tutamayacağım…
Yav aklım almıyor, çok affedersin ottan boktan “klimanın enerji etiketlemesi zikzik bikbikbik yasası” için bütün sektör toplanıyoruz, alt komisyonlar kuruyoruz aylarca çalışıp görüş bildiriyoruz. Toplumun 50%’sini ilgilendiren (hayır lan o 50% değil, TUİK’in istatistiği- linki oku) bir yasa hakkında sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili sektörlerden tek görüş alınmamış. Çelişki manidar?

2 yorum:

arda'nın annesi dedi ki...

Referandum da böyle geçirilmedi mi zaten. Araya bir iki hayvan hakkı, insan hakkı görünümlü bir iki parmak bal. hooop, geçti gitti. Sonra da iş patlayınca, o "yetmez ama evet"ciler ne dedi: Bunları bilmiyorduk ama biz. Eee bilicen arkadaşım, okuyup, araştırıcan işte. Sonra böyle adamı çuvala tıkıyorlar.

çölyak dedi ki...

Bu tıpkı sebze sevmeyen çocuğuna sebzenin yanında et yedirmesi gibi birşey. Torba yasada belki 1 tane sevilecek yasa varsa 10 tanesi nefret edilecek yasalar.Ama halk bu ülkenin yetiştirdiği bilişimcilere güvendiği sürece her türlü yasağı egale ederiz:D Zamanında youtube,mavi marmara saldırısından sonra 1000'nin üzerinde hacklenen israilli site,bazı sebeplerden dolayı verileri çalınan bakanlıklar vs. YASAKLAR BU ÜLKE İNSANINI ENGELLEYEMEZ...