9 Kasım 2014 Pazar

Fotokitap

Birkaç hafta önceydi. Zeynep'lere gitmiştik. Hani o çilingir sofrası hazırlayıp rakıyı soğutup şarabı karafta havalandırdığı gece. Sofranın fotoğrafını çekmiştim yav, eziklenmenin bu kadarı olur (bize gelince biz bunlara pide söylüyoruz da:P)


Neyse gecenin ilerleyen saatlerinde, kafalar da hafiften iyiyken Zeynep'lerin düğün albümü çıktı, fotoğraflar alkollü kahkahalara meze oldu. Hadii biliyorsunuz işte o malum gelinlikli damatlıklı eğlenceyi. Güldük filan ama albüm de hoşumuza gitti, kitap gibi bir şey. Hele Poyraz için hazırlattığına bayıldık. İlker'le dedik ki "Arca'nın fotoğrafları çok dağınık, onları da böyle bir kitapta toplatsak ne güzel olur." Gerçi ben "blogda var işte girer bakarsın" diye saçmaladım ama o öyle bilgisayardan bakmakla olmuyor. Elinde basılı bir şey olmasının ayrı bir güzelliği var. Bir de tüm bu aletlerin bozulabileceği, virüs filan girip çökebileceği gibi kötücül fikirlerle evrene mesaj göndermek istemem ama hepimiz böyle bir olasılık olduğunu biliyoruz. Tövbe tövbe...

Zeynep bu albümleri profesyonel bir fotoğrafçı ile hazırlamış, emek harcamış. Tabii zaman da... Ama bende zaman ne gezer. Ben neredeyse donumu bile internetten alacağım. Hmm don olmasa da çamaşır almışlığım var:)

Neyse, şimdi ben kafaya taktım ya, bulacağım. İnternetten araştıracağım. Gerçi bunun internetten nasıl tedarik edileceğini daha doğrusu edilip edilmeyeceğini de bilmiyorum ha... İnanmayacaksın ama buldum. http://www.afillikitap.com !!

Çektiğin fotoğraflardan kitap yapıyorsun. Var ya bir çocuğa albüm yapmak kalmıştı internetten halletmediğim, onu da bu sayede yapacağım.

Önce biraz tereddüt ettim, çünkü biz dağınık insanlarız, İlker de ben de. Arca'nın fotoğrafları harici harddiskte, İlker'in bilgisayarında, hatta sosyal mecralarda darmadağınık olarak mevcut. Ay şimdi bunları toplamakla mı uğraşacağız diyorsun. Deme! Demedim zaten çünkü istediğin her yerden fotoğraf yükleyebiliyorsun. Facebook'a yükler gibi ve o kadar kolay. Hatta facebook'tan instagram'dan yükleyebiliyorsun, Allah'ın hikmeti:)

Daha güzeli dünyanın bir ucundan arkadaşını davet et, o da gelip senin kitabına fotoğraf yükleyebiliyor. Birlikte tatile gittiniz mesela, o da çekmiş sen de. Ortak bir kitap hazırlayabiliyorsunuz. Sitede örnekler ve temalar da sunmuşlar. Yani illa çocuğunun ya da kendi düğün fotoğraflarını hazırlamakla sınırlı değil. Anne babanın evlilik yıldönümü için güzel bir hediye olabilir, sevgiline doğum günü hediyesi olabilir, sınıf yıllığı olabilir (bak bu güzel olur ha, topluca yüklersin, yazılar eklersin, vs..) Ben dünyanın bir ucuna gitmeyeceğim tabii, evladımın fotoğrafları neticede. İlker'i davet edeceğim, o da facebook'unda, bilgisayarında ne varsa yükleyebilecek. Hani dedim ya sosyal medya hesaplarını bağlayabiliyorsun diye, işte yarattığın bu kitabı sosyal medyada da paylaşabiliyorsun.

Şimdi bu kitap işini Arca ile birlikte mi hazırlasak yoksa ona bir sürpriz mi yapsak, henüz bilmiyorum. Bildiğim tek şey, sofra sunumunda 1-0 öne geçen Zeynep'i bu fotokitap icadıyla fena sollayacağım:)




7 yorum:

yagizlahayat dedi ki...

Bende 5 tane Yağıza olmak üzere 7 tane yaptım bunlardan :-) Fottom ve lukapu dan hazırladım ama. Harika bir hediye oluyor. Bak benimkiler burada :-) http://yagizlahayat.wordpress.com/2014/10/20/fotokitap-5/

yazmasam delirirdim dedi ki...

Ben de yiğenimin 1. Yaş gününe yapayım fotoğraf derlemek zor iş gerçekten ama ona değer ;)

Adsız dedi ki...

Guzel fikirde bu bir reklam mi degil mi onu anlamadim Yeliz cim yanlis anlasilmasin sadece meraktan soruyorum defne

yeliz dedi ki...

Baktım Fatoşcum gayet güzel. umarım önerilerini dikkate alarak iyileştirme de yapmışlardır. Paylaşım için teşekkürler:)

yeliz dedi ki...

Ben deneyeceğim bu hafta, deneyimlerimi paylaşırım:)
İnsanın kendi emeğinin de geçeceği güzel bir hediye değil mi? benim çok hoşuma gitti.

yeliz dedi ki...

Yok yavrum ne yanlış anlaşılması:) reklam kuşağı diye etiketledim:) İnternetten böyle bir şey hazırlama fikri hoşuma gitti. İlk izlenimlerim kolay kullanılabilen, profesyonelce bir site hazırladıkları yönünde . Deneme yapacağım, hazırladıklarımı paylaşırım. Biraz reklam, biraz öneri diyebiliriz. iyi haftalar defnecim:)

Adsız dedi ki...

Aa ozur ben telfen bakiyorum etiketi gormedim sen bi deme o zaman �� sevgiler defne