30 Aralık 2020 Çarşamba

Yaşlandığını nasıl anlarsın? Vol.5

 Çok basit şimdi anladım mesela, unutkanlık : Ben ne yazacaktım bu konuyla ilgili :))) 

Egzersize bakış açısının değişmesinden. Evvelden sadece kilo vermek, form tutmak, hadi bilemedin bel sırt ağrılarını geçirmek için yapılan egzersizler için, yaşlandıysan artık daha geçerli bir sebebin var: Sağlık! Önce sağlık. Kalp sağlığından tut da iyi uykuya, hatta strese eklem ağrılarına birebir! Evet kilo da verirsen, yanına kar artık. Yoksa önceliğin değil. Egzersiz şekilleri bile değişiyor. Bak ben mesela bu yazıyı bitireyim, günün egzersizi olarak yoga yapacağım.

Yaralar da daha mı geç iyileşiyor ne? Yüzümdeki sivilcenin - hayır ergen günlerime döndürdüğü için içimde küçük sevinç kelebekleri uçurtmuyor, sinir oluyorum - izi bir türlü geçmiyor. Çok sinir bozucu.

Bugün markete giderken simli çoraplarımı bir de lame ayakkabılarımı giydim, İlker şöyle bir yadırgadı. Zira ben simi, parıltıyı bırak, canlı renkler bile giymem. Kırmızıyla başladı her şey, üç kuruş fazla olsun kırmızı olsun'la başladı. Sneaker ayakkabıyı simli almak ne ya?! Ama işte bunlar hep yaşlılık. Bir daha mı gelicez dünyaya tak takıştır kafası...

Bak gör ben şu kiloları bir vereyim, mini etek giymezsem şerefsizim!

Dün soundtrack playlist hazırlarken When Harry Met Sally filminden ne çok şarkıyı hatırladığımı fark ettim, 30 senelik film, hey gidi... Bugün açtım filmi, belki sekizinci defa ama bu defa müzikleri için bir daha izledim. Sahi romantik komedilerin en iyi tarafı soundtrackları, fark ettiniz mi? Notting Hill, My Best Friends Wedding... Neyse bugün fimli izlerken her şey bana normal geldi, evde normal telefon olması, kaset çalmaları, komik bilgisayar ekranları ... Biz bunlara bile doğmadık, kimi teknoloji biz doğduktan çok sonra çıktı ortaya ve şu halimize bir bak. Biz teknolojinin her evresini yaşadık. Her birine mis gibi adapte olduk, olmaya da devam ediyoruz. Bize digital immigrants diyorlar ya (80 öncesi doğanlar) , hayır biz bildiğin dijital yaratıcılarıyız, bizim çocuklarımız ancak misafir olur. 

İşte durum bu, nesil farklarından bahsetmeye başladın mı bil ki yaşlanmışsın.

Yaşlanmakta olduğunu gösteren işaretler her yerde. Lakin senin yaşlandığını anlaman için aynaya bakman yeterli. Dün yatmadan hemen önce aynadaki görüntüm... bu da bu yazının hatırası olsun. 





14 yorum:

*mehtap dedi ki...

kaçınılmaz durum:)

okuyanguzel dedi ki...

Yaşlanmak demiyoruz yaş almak diyoruz :)))

Arzu Tırak dedi ki...

Ama saçlarınız, gözleriniz,ne güzelsiniz

Sule dedi ki...

Amaan birakin bu bos isleri.Sukur ki yasiyorsunuz ve yaslanabiliyirsunuz Allah izin verdiyse. Hem resimde de fistik gibisiniz. Benim gordugum, calisan yaslanmiyor.Ruh genc kaliyor.Onu izlemek gerek. Bir de nedir bu genclik diktatoryasi? Ilkokul cocugu gibi gezen teyze olmak istemeyiz degil mi?

Leylak Dalı dedi ki...

Sen yaşlandıysan biz ölebiliriz artık Yeliz :))))

benim dedi ki...

Ben yaşlandığımı yanımda birileri varsa/olunca anlıyorum. Yalnızken hep gencim.

Adsız dedi ki...

Bu yazıyı okuyabilmek için kolumu ileri uzatarak telefonu gözümden uzaklaştırmamdan anlıyorum ben.
Pınar

yeliz dedi ki...

Miyop olduğumdan henüz o aşamaya gelmedim ama yakındır :)

yeliz dedi ki...

Yalnızken hep gencim! Bayıldım buna :))

yeliz dedi ki...

tesekkurler :)

yeliz dedi ki...

maalesef:( ne yapalım sağlık olsun.

yeliz dedi ki...

Yok canım her yaın ayrı bir güzelliği var :)

yeliz dedi ki...

ay deme öyle :)) gönüller genç olsun

Çileksuyu Sibel dedi ki...

Ne guzel yas-lanmak ama o oyle...ben hala kendimi cok yaslanmis goremiyorum sacimda bir dolu beyaz olmasina ragmen...Iyi yillar Yeliz'cim.