23 Nisan 2012 Pazartesi

Renklerin cinsiyetinden (?) haberi varmış:(

Migros oyuncak çılgınlığı yaptı, kıyısından yakalayabildim. Sanal marketten alışveriş yapmak güzel ve kolay ama akşama sana getirinceye kadar stokları bitiyor. Nitekim oyun hamuru malzemeleri eksik geldi. Ama millet henüz yazlık oyuncaklara akıl erdirememiş olacak, açık hava oyuncaklarının hepsi geldi.

Biri de bu scooter. Geçen yıl Tuna'nınkini denemişti, dengeli oluşu da benim hoşuma gitmişti, 24 liraya bulunca aldım. Tabii stok sıkıntısı olunca bizimki pembe çıkmış. Bence sakıncası yok, çünkü biliyorum ki Arca için de sakıncası yok.
Geçenlerde Arca'nın renklerin cinsiyetinden haberi olmadığını yazmıştım. Meğer varmış!
Başladı söylenmeye, yok bu kız rengiymiş. Yok o pembe sevmezmiş. (ulen eşek herif daha düne kadar her şeyin pembesine moruna atlıyordun, erkek mi oldun?)
 
Döndü mıçını bakmıyor scooter'a. Hey allam nankör cüce! Benim de tepem attı başladım söyleve. Rengin, oyuncağın, işin kızı erkeği olmaz çocuğum. Bak babanın pembe kazakları var. Annen de oyuncaklarını filan tamir ediyor. Hem ben de kızım ama çok iyi bisiklet kullanırım, sana ben öğreteceğim. Gördün mü, herkes her şeyi yapabilir.
 
Bir de söylerken ağzını burnunu kıvırıp "ıyy bu kız oyuncağı" filan diyor. Var ya çak iki tane oturt! Acayip gıcık olurum böyle şeylere. Hani toplumda erkek oyuncağı tabir edilen arabalarla kızların oynaması hadisesine "vay benim aslan kızım" diye yaklaşırlar ya o da gıcıktır da, asıl erkeklerin bu burun kıvırmalarına fitil oluyorum. Bir de benim oğlan yapıyor bunu.
 
İyice tepem attı.
 
Aaa bu ne be el kadar velede bir de kadın erkek eşitliği mi anlatacağım oynamazsa oynamasın! Koydum elimi belime, "bana bak cüce, ya kullanırsın bu scooter'ı, ya da ben bunu Cansu'ya veriyorum, ne de olsa kız di mi, o sever!" diye bir güzel gözdağı verdim.
 
180 derece döndü şerefizim, pıstı, "şaka şaka annem, çok güzelmiş, bak hem mavileri de var, erkek oyuncağı bu, Cansu sevmez verme sen ona, bak nasıl sürüyorum..."
 
Çocuğum diye söylemiyorum, cidden çok pislik cidden!

6 yorum:

Fatma dedi ki...

Güle güle kullansın, hem mavisi de var gerçekten:))
Bayramınız kutlu olsun.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

ay bide tehdit etmiş cocuğu ya.. çok fenasın çok..

Gamze dedi ki...

Aynisindan ege'nin de var:)) gule gule oynasin. Nice guzel 23 nisan'lara:)

Evren dedi ki...

:)))) Cok hossun Yeliz! Arca'nin fotografina bittim. Senin gibi duyarli insanlar oldukca kirilacak umarim su sacmasapan cinsiyetci imajlar.

Son olarak su haberi gormus muydun:) http://www.thelocal.se/39988/20120330/

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Ada doğmadan önce pembe bişey almayacağıma söz vermiş, ilk bebeklik kıyafetlerinin hepsini beyaz ya da mavi almıştım inadına. Ama anne yönlendirmesi bir yere kadar.Okula başladı başlayalı mavi birşeye el sürmez oldu. Polo yakalı t-shirtlerini, koyu renkli eşofmanlarını, ceketlerini dolaptan alıp yere atıyor. Kadın DNA'ları pembe erkek DNAları mavi renkli olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum.

Unknown dedi ki...

ne tesadüf eşimde bugün oğluma almış (başka yerden) ve rengi kırmızı:)bizimki bayıldı da süremiyor diye ağlıyor:)başayamıyommmmmmm diye:)
eşimde aynen sizin cümlelerinizi kurup göz dağı verince eline almış taşıyor:)sürmese de taşıyacakmış yani vermiyecekmiş:)
sevgiler