22 Ağustos 2012 Çarşamba

Tatil yorgunu

Arca'nın "Dulucuğu" etrafta olduğu zaman kendimi dinlenmiş hissediyorum. Hmm eğer bir kızım olsaydı, sanırım 8-10 yaşlarındayken bir tane daha doğururdum:) Zira büyük erkek çocukların küçük kardeşleriyle ilgilendiğine hiç tanık olmadım ama Duru Arca ile ilgilenme konusunda kendini aştı artık! Hiç "ben 11 yaşındayım seninle oynamam" filan demiyor, birlikte müthiş oynuyorlar. Bir de gönüllü kitap okuyucusu. Arayıp bulamayacağın bir oyun ablası resmen! Bu bayramın şekeri Duru'ydu:)


Bayramın üçüncü günü Çeşme'ye geçtik. Zeyneplerin -dolayısı ile Arca'nın kankası Poyraz'ın - halası ile komşu olmamız hoş bir tesadüftü. Tufan-Orçun-İlker terasta maç izlerken ve biz Zeynep'le bira-çiğdem eşliğinde kaynatırken Arca ile Poyraz oynadılar. Çocuk çocukla güzel:) Ertesi gün denizde de buluştu cüceler. 
 Hafta sonu yine gelin diye tembihledik, Poyrazlara.

Tatil yorgunu olarak döndük eve. Ev boş. Elimde "Açlık oyunları" diye bir kitap var. Sürükleyici, heyecanlı, tam filmi yapılacak kitap. Hatta katiyen kitap okumayan muhterem kocama "bak bunun filmi yapılırsa, izle mutlaka" bile dedim. (Bu arada DVD'si bile varmış, haberim yok:P Sahi sinemayı bir kenara attık bu aralar.)

Her zaman edebi ağırlığı olsun, sorgulatsın, öğretsin dememek lazım. Kitap dediğin arada eyleyecek gönlünü:) Ne yalan söyleyeyim, "Küçük şeylerin tanrısı" tadından sonra bir kurgu ve heyecan dehası iyi geldi bünyeye. Tam tatil kitabı. Hani kızın ölmeyeceğini biliyorsun, zira serisi çıktı kitabın :), yine de heyecanla okuyorsun. Bu bile kitabın başarısını anlatmaya yeter.

Ne diyordum, ev boş, İlker uyumuş, cüce yazlıkta babaanne ile kalmış, ama alışkanlık bu ya, sürekli kulağım odasında. Uyandı mı diye irkiliyorum. "Açlık oyunları" bitti. Uyku kaçtı. Oyundan gidiyoruz madem, Nil'in taa ne zaman verdiği "Aşk oyunu" diye bir kitaba denk geldim. Nil de sevmemişti, haklıymış. Kendimden nefret ettim yeminlen!

Şimdi Arca cücesinin "araba ormanı" isimli oyunundan bir sahne ile bu postu kapatıyor, "Aşk oyunu" denen talihsizliği başka bir posta bırakıyorum.


1 yorum:

Gulcin dedi ki...

filmini sevmeidm ama ben Yeliz :)
hatta bir de kitabini mi okusam diyordum hani bir sans daha vereyim diye vereyim bari :)