11 Ağustos 2012 Cumartesi

"11 yaralı 4000 gönüllü!" Anormalitesi

Anneannemin cenazesine giderken yolda fark ettik. Manisa girişi konvoy, yarım saatten fazla. Bizde cenazeye yetişemeyeceğiz endişesi. Foça'da hain saldırıymış. İzmir çıkışları tutulmuş pek tabii, tek tek arıyorlar herkesi.

Normal...
Terör saldırısı artık normal.
Hayatımızın bir parçası sanki terör.

Hafta sonu muydu? 8 şehit oluyor, kimsenin gıkı çıkmıyor. Normal çünkü. Şehitler ölmüyor ki sadece, hayatlar sönüyor kimsenin haberi yok. Normal değil mi? Bizden 8 şehit ama onlardan 11 tanesini haklamışız. Teselliye bak senn! Normal...

İzmir nasıl bir yer biliyor musun? Bilmiyorsan söyleyeyim, İzmir, "normal" değil az buçuk "anormal" bir şehir.


Misal biz Köfteci Ramiz'in (hani şimdi her köşe başında açılan) ilk lokantasında hani Akhisar çarşısının içindekinden, köfte yiyelim dedik, piyaz istedik. "Akhisarlı piyaz aramaz köftenin yanında" dediler. "Hmm eh gavur memleketten gelenler için de yok mu kardeş piyazınız" dedik. ""İzmirliler" piyazı yol üstündeki lokantamızdan yiyecek envai çeşit yeşillik bulunur" dediler. "İyi" dedik... Köftenin lezzetine teşekkür ettik.

Dedim ya anormaliz biz. 11 yaralı olmuş, FORUM AVM'de anons edilmiş, taksiler ücretsiz taşımış kan bağışçılarını, belediye otobüs kaldırmış. 11 yaralıya 4000 gönüllü! Neyine gerek anormal misin?

Bilmez normalleştirip sineye çekenler anlamaz. İzmirlinin tepkisidir 4000 kan bağışçısı, bilmezler hem gavur hem anormaliz biz!

5 yorum:

ÇokoPrensin Annesi dedi ki...

Hep böyle anormal kalalım biz, hiç normalleşmeyelim..

Adsız dedi ki...

hiç normalleşmeyin ne olur! çok eskiden bilirim, sokakta bir kızın bir oğlana (ya da tam tersi) amacının sadece saati sormak olduğu için rahatlıkla sorabildiği şehrim benim.. inan başka yerde bayan ararım hep. öyle bir ayrıntıdır ki mercan..

Cigdem dedi ki...

Bu yaz bir Cesme tatili yaptik, o zaman ilk defa gezdim ben Izmir'inizi. Maaile anormalliginizi tespit ettik, onayladik ve asik olduk size. Türkiye'ye dönünce oralara yerlesme hayalleriyle ayrildik, o derece. Sehitleri, ve bizi vurmayan terorü normallestirenlerin, politikacilarin, bu oyunlari düzüp baslatan petrol ve silah tacirlerinin, onlarin gazina gelip ezilmis halklari iyice ezip, dillerini bile ellerinden alip terörden medet umduranlarin allah belasini versin diyorum!

Adsız dedi ki...

Bu ve bunun gibi birsürü sebepten, kızımı bu şehirde büyütebildiğim -büyütebileceğim- için çok mutluyum ben...Burcu

çölyak dedi ki...

bundan 3 yıl önce yurtta haberleri izlerken bir karokol baskını olmuştu ve sanırım 13 şehit düşmüştü.o gün çok üzüldüm hatta milliyetçi olmam hasebiyle gözlerim dolmuştu ve en yakın arkadaşım "ama sen ermenisin niye üzülüyosun ki" demişti.sanırım bu gavur memleket ya da gavur diye yaftalananlar anadolulu olmanın bi anormalligini yaşıyoruz.