14 Ağustos 2012 Salı

loğusalık müessesesi


Doğurmadan hemen önce:)
 İster inan ister inanma loğusalık müessesinin raf ömrü 3 yıldır.
ha sen 1 ayda bitirdim o işi dersin, orasını bilemem.
Beben çocuk olmadan loğusasın hiç kusura kalma.
Tamam başında mevlüt örtüsü, üzerinde leylak rengi geceliğin, ayağında ponponlu terliklerinle "doğu tebriği bekle evde" demiyorum. Akıllara zarar. Lakin beben çocuk olmadan normal insan hayatı haram sana kabullen.
Allah seni inandırsın yeni yeni insan sınıfına giriyorum. Önceden girebilmiş, halka tam manasıyla karışabilmiş hemcinslerimin alnından muha diye öperim. Ben onlardan değilim. Benim oğlan yeni yeni uyumaya başladı, dolayısıyla da ben! Benim oğlanın gece çiş derdi yeni yeni bitti, 3 yaşından sonra. Hormonlar daha yeni ele geçirmeye başladı beni. Yeni yeni...

Tıp dünyası bile iki bebenin arası 4 yaş olsun diyor (yani öyle duydum, aslı astarı var mı bilemem) demek ki 1 yıl tanıyor sana o da hamilelikle geçiveriyor.

Sonra sanayi bakanlığının oyuncaklar üzerindeki sınırı bile 3 yaş. Demek ki var bir bildiği devlet babanın!

Bebesi üç yaşından küçüklere loğusa muamelesi yapılmalı, istiyorsa dibine kadar emzirebilmeli, istiyorsa doğum izni verilmeli. Gavur memleketlerde 3 sene. Geçen bizim Almanya merkezdeki birinden bahsettik, terbiyesiz maillerime cevap vermiyor, meğer kadın doğum iznindeymiş, çocuk 3 yaşında! Haftada 3 gün çalışıyormuş. Utan len utan askere gidince mi işe gelecen? Biz üç aylık bebemizi bırakıp geldik, aylarca süt sağdık bir elimiz işte bir elimiz mememizde! Ama yok gavur memleket çözmüş olayı . bebesi 3 yaşına girmeden o anadan çalışan olmaz, olur da layıkıyla olmaz. Loğusadır o!

Geçen bizim arkadaşlarla muhabbet ediyoruz. Her bebe emekliliği 2 yıl geri çekiyormuş, öyle bir kanundan bahsettiler. Ulen el kadar bebe benim ömrümden yılları yiyor, sen 2 yıl erken emekli etmişsin kaç yazar!

3 yıl bacım 3 yıl!! Ne eksik ne fazla! Doğum iznini 3 yıl yapsınlar 3 tane doğurmazsam şerefsizim, ahan da buraya yazıyorum! RTE Duy sesimi!!

11 yorum:

Sevginin Ruhu dedi ki...

Vallahi doğru. Tam isabet. İki çocuk 20 yılımı yedi. Daha yeni karışıyorum topluma. Araları on yaş. 10 yıl biri tam büyüdü kurtuldum derken dön başa ikinci. Kendimi kaybettim.

Cebimdeki renkler dedi ki...

Sonuna kadar katılıyorum. Ben hala ota sapa ağlıyorum diye pek hassasım ve dalgınım diye dudak büküyor kimisi ama daha 6 ay dolmadı valla... Yaşa hislerime tercüman olsun...

Bizden dedi ki...

Elinize,ağzınıza sağlık...Kesinlikle katılıyorum...tercümanım gibi olmuşsunuz...

Adsız dedi ki...

her zaman ki gibi..bu yeliz..arcanin annesi..

yeliz dedi ki...

eyvah o da fena:) sil bastan olmus cidden

yeliz dedi ki...

aman cebim se tazecik logusasin kimse ilismeesin sana:)

yeliz dedi ki...

:) ben sizi cikaramadim bacim?

elcince dedi ki...

kesinlikle katılıyorum yeliz ya bir de senden bir ricam var bu gece çiş olayıyla ilgili bilgilendirici bir yazı yazsan az çok biliyorum ne kadar uğraştığınızı yazılarından ve ben de 2 aydır çişli çarşaf değiştirmede rekora koşuyorum:) ama hiç bi ilerleme yok:( nedir bunun sonu ne zamana kadar devam etti arca ya da ne yöntemler denedin hıı pes etmek istemiyorum ama çok zorlanıyorum

MELTEM dedi ki...

aynen tam ana oğul modundayım artık pırt bidahaaa allah sağlık versin özellikle akıl sağlığııııı

Seyhan Günay Kaya dedi ki...

Oğlum daha yeni bir yaşına girdi ama ben daha insan moduna giremedim. Bunu yüksek sesle de dillendiremiyorum malesef, yuh derler diye tutuyorum ağzımda. Şimdi bu yazını okuyunca ohh dedim, ben değilmişim anormal olan. Hay Allah razı olsun emi.

Adsız dedi ki...

Yelizcim işte bu yaa... Benimki 1,5oldu ben ancak yeni yeni hayata karışıyorum. Eminim çok kişinin hislerine tercüman oluyorsun. Ellerine sağlık.