12 Kasım 2014 Çarşamba

Bunu da mı görecektik? #80şükürvesilesi'nde flaş flaş!!

----Düzeltme ve özür: allahtan uzman kesilip ukalalık etmiyorum ha, vallaha adamın boyunun ölçüsünü verirler. Evet saçların buklelerini bozmadan kurutmasını sağlayan aparatın adı benim (artık neremden uydurduysam, herhalde kuaför vigo dedi, ben sağırım ya uydurdum biguli anladım) yazdığım gibi biguli değil vigo imiş. Tüm blog camiasından verdiğim bu yanlış bilgi için özür diliyor, utancımla yerin dibine geçiyorum...-----

---------------

Bunu söylediğime inanamıyorum ama saçlarım, saçlarıma şükürler olsun.(31)

İnanamıyorum çünkü çok değil birkaç sene evvel “saçlarımdan nefret ettiğimi söylemiş miydim?” diye sormuş, bonus kafamdan şikayet etmiştim. 

Orada yazılanlar doğru, envai çeşit saç şekillendiricisine ciddi bir yatırım yaptım ben. Komik hallerim var, bakınız aşağıda:)


Saçlarımı ancak ve ancak fönlü iken beğeniyor, en kötü ihtimalle bigudilerle sarıyordum. Bunda muhteremin düz saç takıntısının etkisi ne kadar büyüktü bilemiyorum ama sanırım çok değil zira şu an kendisinin zevklerini bir tarafıma sallamıyorum!

Galiba o yıllar moda öyleydi. Geçen kuaför söyledi, artık hareketli saçlar modaymış. Peki. Halbuki benim moda ile trend ile işim olmaz. İlelebet fönlü kalacağıma inandığım bir yöntem olsaydı, emin ol denerdim, çünkü düz saç seviyordum. Her kendinde olmayanı seven kadın gibiydim.

En ufak bir nemden kabarmayan saçlar istiyordum, kolay şekil alan, duştan çıktıktan sonra zilyon tane işlem görmek zorunda olmayan saçlar... Çok mu şey istiyordum?

Olmadı. 

Sonra bir gün benden kıvırcık olmasın komşum Aslı'nın saçlarını kestirdiğini gördüm, şok şok şok! Ama var ya nasıl da yakışmıştı... Yapar mıyım olur mu derken oldu. Önce yemedi omuz hizasında küt kesildi. Sonra önler uzun bırakılıp arkalar iyice kısaltıldı, bir ara asimetrik gitti. Şimdi arka kısa ön simetrik uzun.

Son birkaç yıldır böyle. Böyle devam etmesinin en önemli sebebi de çevrem ve sosyal medyadan tanıdığım arkadaşlar. Kaç tane "saçlarınıza bayılıyorum" kaç tane "gittim bak seninki gibi kestirdim" diyen, kaç tane "hangi ürünü kullanıyorsunuz" diyen soran oldu vallahi sayamadım. Hatta birine kuaförümün adını verdim, inanılır gibi değil ama insanlar cidden beğeniyor. 

Soldaki kısa kıvırcık 2014 - Sağdaki uzun düz 2008
Bakma ben de beğeniyorum. Ama benim beğenme kriterlerim görsellikle sınırlı değil. Ben saçın kullanışlı olup olmadığına bakarım. Bak sana da anlatayım. Duştan sonra özel bir bakım kremi (serum sanırım kuaför kakalamıştı, ama haftada bir kullanıyorum), sonra saçlarımı tarayıp Taft'ın mavi renkli köpüğünden az miktar kullanıyorum. En sonunda ise biguli denen o saç kurutma makinesi kafasını takıp saçları kurutuyorum. Bu kadar! 

30 yorum:

ümran dedi ki...

O aparatın adının biguli olduğuna emin misin? :) Bu arada saçlar gerçekten süper taftın mavi şeysini alamadım daha.

yeliz dedi ki...

Evet. Kuaför dediydi yoksaben icat etmiş diilim:))

CAFE MERCİMEK dedi ki...

fikir almak istersen, kesinlikle kıvırcık saç derim...

Gulcin dedi ki...

bayiliyorum ben senn saclarina! bayiliyorum :)

Bezen Hindistan dedi ki...

Kivircik saci daha dertsiz diye dusunurdum ben, demek o da ugrastiriyormus. Benim icin kullanisli sac yataktan kalktigin gibi disari cikabildigin sac:)

Kitapsız Kedi dedi ki...

Vigo sanırım o aparatın adı :)

Unknown dedi ki...

benimde saçlarım sizinki gibi aynı şeyleri yapıyormuşuz o aparatın adınıda iç bilmem ben saçımı kabartmıyor diye kıvırcık olan saclarım daha az kabarıyor ve çabucak kurutuyor diye kullanıyordum çok da memnunum o aparattan ayrıca ben de sanırım mavi taft almalıyım kırmızısı fazlaca sert yapıyor kalıp şeklinde :D :D gerçi benim şimdiki saçlar kemoterapiden ötürü erkek kesim ama kesinlikle kafamdaki düşünce aynı sizdeki olan gibiydi doktorumda kıvırcık ve sizin saçlarınızz gibi kesim yapmıştı çok beğendim o günden sonra karar verdim sizdende görünce fikrim tamamen netleşti zira kıvırcık saçla uğraşmak uzun olunca çok zor

yeliz dedi ki...

Var ya beni blog camiasına madara ettiyse o kuaför elimden çekeceği var:))) biguli diil mi yav:)) ay fotoğrafını çekip koyiciim:))

yeliz dedi ki...

Ben de ;)

yeliz dedi ki...

Öperim ;)

Gozde dedi ki...

Rengini yazmamış kimse bence rengi hepsinden süper.

yeliz dedi ki...

Ay aslında bi yıkadıktan sonra 5 dakikalık bi işlem. Ben saatlerce fön çekmenin yanında bu işleme işlem bile demem:) bi de bunu yapınca yat kalk iki mıncıkla şekle giriyor. Üç gün yıkanmayınca bile bi şey olmuyor.

yeliz dedi ki...

Cidden kıvırcıkla uzun iken uğraşmak zormuş. Bu kesimin moda olmasından pek hpşnutum:) çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz. Kefir mayası göndereyim size kemoterapiden sonra bağışıklığınızı güçlendirsin. Allah yardımcınız olsun. Sevgiler:)

yeliz dedi ki...

Röfle o orijinal diil saylanmaz yani:)))

Yasemin dedi ki...

Yaaa Yeliizz yaaaa!! Ama sen şimdi anlattıklarıma hayatta inanmazsın! Yani ben olsam inanmam.
Bugün aynı aynı ayyyynı şeyi söyledim arkadaşlarıma, bende! Aynı dertten müzdarip, aynı saç biçimini seviyorum seninle. Ve bende maşayı keşfedip mutluluk içindeyim anlatamam. Uzun uzun anlatamayacağım ama seninle çok birebir aynı gün aynı şeyleri düşünmeye başladık. Korkuyorum :)) neyse..
Yani aynen, çok güzel saçların, çok çok acayip!

Adsız dedi ki...

Ya, ben oyun bozanlık edeyim, düz saçların daha güzel diyeyim. Bu konuda tarafsız olamıyorum çünkü ben de şekilsiz dalgalı saçlara sahip bir insan olarak düz saçı çok seviyorum. Fön, mön evet zor ama beni de görsel olarak düz saçlar daha çok etkiliyor.
Bu arada o aparatın adı da maalesef vigo:)))))
http://www.n11.com/fon-makinasi-icin-vigo-baslik-difuzor-P21899102?cid=604001&gclid=CL_Or_vi9cECFUrpwgodhGQASw
Çenebaz

Kitapsız Kedi dedi ki...

Hehe, olsun ya, biguli de güzel olurmuş. Ciguli gibi :) Dalgamı da geçeyim, müsaadenle :P

Julide dedi ki...

Dün bir kıvırcıklı arkadaş, 1,5 - 2 litre suya, jojoba yağı damlatıp, saçlarına sıktığını ve harika buklelere sahip olduğunu yazmış. Denemek istersen. Ama bence güzel, rengi de, boyu da, dalgası da.

yeliz dedi ki...

ay var ya bir de gugılladım ki ne göreyim biguli zenci bir adam artık uzak memleketlerin cigulisi midir nedir:)))

yeliz dedi ki...

yoksa hastanede ayrılan ikizler miyiz:))) ayrı apayrı yumurta ikizileri:)) maşayı beceremedim ben, belki iyi bir ürün almamışımdır? sen hangisini kullanıyorsun? püf noktaların neler ? (bu arada kıvırcıkla mutluyum diyorum ama aklım hala düzde hahahah)

yeliz dedi ki...

ya ablacım ne ettin yav:)) gece gördüm çok güldüm kendime tam sağır duyma uydurur olmuş. Bir de kuaföre çemkirecektim:) Bak aşağıdaki bir yorumda güzel bir öneri var, denesen?

yeliz dedi ki...

çok teşekkürler deneyebilirim çünkü köpük ne de olsa zarar veriyordur saçlara.

Unknown dedi ki...

ya o saçlar bende olsa var ya:) klasik düz saçlı kıvırcık, kıvırcık düz saçı sever sendromu, değişir insan değişir:)))

Hatice ST dedi ki...

ikisi de ayrı güzel.... seçmek zor... ama kısa ve kıvırcık olanı bence seni daha iyi tanımlıyor...

Yasemin dedi ki...

Yeliz olabilir. Gerçekten İstanbul'a geri dön bir kahve içelim, kim değiştirmiş yerimizi kim kaçırmış bizi bir açıklığa kavuşturalım.
Valla ben piyasadaki markalar yerine bildiğin kuaför malzemeleri satan toptancıya gidip, element marka maşayı aldım. Kuaför malzemesi yani.
Çok memnunum anında sonuç.
Şu an saçlarım uzun, instagramdan bak vaktin varsa.
Saçımı ikiye ayırıyorum, bir şey izlerken reklam arasında 7 dakikada bir tarafını diğer arada diğer tarafını hallediyorum. Toplam 15 dakika.
Sabah çıkarken evden rötuş.
Çok rahat etti bu asi saçlar artık su dalgası!
Düz severim, bayılırım kendimi en güzel hissettiğim saç o.
Haklısın.
Lakin su dalgası o kadar doğal ki, yolda çevriliyorum saçınıza napıyorsunuz diye
O derece.

Julide dedi ki...

mim bıraktım. adet ve prensiplerimin dışına çıkaraktan.

ümran dedi ki...

itiraf ediyorum biguliyi bende gugılladım

yeliz dedi ki...

hahahah var ya ümran, ben de sana dayılanmışım yalnız gördü mü ilk yorumu: ben mi icat ettim canım aaa kuaför söyledi puhahahah tabii icat etmedim dötümden uydurdum:))) öperim vallahi:)

okuyanguzel dedi ki...

Banyodan çıkıpta işleme ihtiyacı olmayan saç yok ki. Benim saçlarım düz sayılır. Ama illa ki birşeyler yapmak gerekiyor. Sen düz saçları ne zannediyorsun banyodan çıktığımız halimizin muhteşem olduğunu mu ? :)

Tanla dedi ki...

Anaaaam!
Düz saç ve kıvırcık saç... Sanki 2 farklı kadına bakıyorum. Yeliz ve ikizi Meliz :) İkisi de yakışıyor desem?