17 Ağustos 2012 Cuma

Tek kişilik bavul ekibi-liste ekleme

Herkesler bavul toplamaya üşenir. Ben bayılırım! Bu sene her hafta öncesinde iş seyahatleri, ondan önce okul-ev arası gidip gelmeler. Seyahat fikrini seviyorum galiba, Hiç de şikayet ettiğimi hatırlamıyorum. Oyun gibi, alacakların bellidir.


İç çamaşırları… Her güne bir tane don. Tatil sutyeni, bak bu önemli, penye bikini üstü gibi bir şey hem de gri, neyle giyersen giy, giyilir.

Her gün için kombinasyonlar olarak hazırlarım giyeceklerimi. İş seyahati için zaten ne gün ne giyilecek, neyle giyilecek bellidir. Tatil için de böyle. Sadece seyahatin uzunluğuna göre bir iki kat yedek alırım, dökülür, yırtılır, neme lazım: )
Mayolar mesela hep bir çanta var orada durur, o gider gelir, değişmez. O çantayla girer dolaba, dolaptan al çıkar uğraşmazsın, çantayı al çık.

Bir küçük el çantasına kozmetikler girer, şimdi Arca için bir çanta var içinde – aman gerek olmasın dualarıyla – ateş ölçer, burun spreyi, sinek ısırıklarına, düşmelere karşı merhemler, ıslak mendil vs… var. O çanta da hep hazırdır, kontrol eder atarsın bavula.

Hele bu defa Arca iki hafta İzmir’e uğramayacak. Dolayısıyla evdeki bütün kıyafetlerle birlikte bir kat uzun kol ve eşofmanla çoraplar da bavula girdi. Çekmeceleri bomboş cücenin.

Akşam annemlerle yazlığa gidiyoruz. Tabii ki işten çıkıp bavul hazırlamak mümkün değil, dün akşamdan her şey kapının önüne yığıldı. Arca küvette oynarken, İlker davulu ile sanatını icra ederken ben de bir sanatçı sabrı ve mükemmeliyetçiliği ile bavulları üçümüz için hazırladım. Sonra da Arca ile oyuncak ve kitap seçtik. Ben eğleniyorum o da eğleniyor.

Bu özeni eve göstersem bal dök yala, düzen nizam on numara olur. Gel gör ki ben bavul toplamayı seviyorum. Dönüşte boşaltmayı da seviyorum. Düzgün hazırladığım için genelde giyilmeden gelen kıyafet pek olmaz, tam da yeter her şey. Gece döndüğümüzde oturmadan girişirim. Makineye atılacaklar, sonra atılacaklar, yerlerine geri konacaklar…

Millet, dikiş diker, ahşap boyar, ne bileyim keçeyle harikalar yaratır, benim hobim de bu! Bavul toplamak! Hani diyorum bir iş kolu yaratsam, evlere taşınma ekipleri geliyor ya onun gibi işte. Bu işten nefret eden çok, biliyorum, bir telefon edecek, “Yeliz hanım üç kişilik ailenin 5 günlük seyahati için bavul toplama işi için aramıştık” diyecek, hop atlayıp gideceğim, maksimum yarım saatte neyin nerede nasıl olduğunu bildiren bir liste ile birlikte hazırlamış olurum!

“Tek kişilik bavul ekibi”… var ya paraya para demem şerefsizim!

Posta ilave: Boş boş yazmışım kimseye hayrım yok:) Geçtiğimiz yıllarda izmirli anneler mail grubunda paylaşılan listeyi ekleyeyim. Ben sonraları kendim için bu listeyi epey modifiye ettim, çok faydalandım, hadi tatil öncesi kıyak olsun:))


7 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

ben bavulu hazırlarım sonra kocam gelir o bavulu döker yeniden düzeltir ve iki katı daha fazla şey sığar bavula hemde tıkışıp sıkışmadan. Bu konuda benden yeteneksizini mumla arasan bulamazsın:)

yeliz dedi ki...

ilker de ayni senin gibi lale ablacim bir de dunya jadar esya alir sigdiracak yer bulamazsin kirisir geri doner

kuzunun annesi dedi ki...

Yarın yola cıkıyoruz ve ben çookkk üşeniyorum bavul toplamaya

flzpink dedi ki...

Ah ahh bize de uğrasanız..Akşama bavul hazırlanacak!!Ben Cevat Kelle mantığıyla hazırlanır, götürdüklerimin yarısını giymeden geri getirir, hele boşaltıp yerleştirme işinden de nefret ederim...(Ama sinek kovucu spreyi aklıma getirdiniz, onu unutmayayım :))

yeliz dedi ki...

@hayat geçerken uğrayayım:) toplar giderim

@flzpnk,
kaçırdıysan güncelledim tekrar bak, liste epey detaylı ama çok güzel hatırlatıyor.

Cebimdeki renkler dedi ki...

Toplamak neyse tamam ben de sevebilirim ama boşaltmak, yıkamak ütülemek kaldırmak zor be :)

Adsız dedi ki...

anammm! nasıl liste bu böyle, kendim için yanıma aldıklarımı bavula zor sığdırıyorum zaten bide çocuk için bunları yanıma alsam beni kesin nakliyenin taşıması gerekir :))) eşimle her bavul hazırlamasında kavga ederiz zaten tel çanta mantığı var adamda ee hal böyle olunca benin tek çantam orta boy küvet boyutunda:) kesin belimize bişey olacak mercan..