18 Ocak 2013 Cuma

Ev yapımı kumpir

Geçenlerde Gamze'de kumpir görünce "aa bende tarif var" diye sazan misali atlamışım.
Evet yapmışlığım var ama tarifle filan değilmiş yav uydurmasyon tamamen:)
Laf ağızdan çıkar nasıl yaptığımı anlatayım içimde kalmasın.

Patates, kaşar, tereyağı ve evde ne varsa...

Malzemelerdeki detaya gel:)


Patatesleri halka halka doğradıktan sonra hani o ikeanın buharda haşlama aparatı var ya, hah işte onda iyice yumuşayasıya kadar haşlıyorum. Naçizane tespitim şudur ki; buharda haşlanan sebzenin lezzeti daha gerçek oluyor.

İyice ezip fırın kabına koyuyorum. Üzerine tuz ve tereyağı derken hoop fırına. Fırın 150 C'de önceden ısıtılmış olacak. Sosisleri kızartıp domates sosuyla sosluyorum, mısırı bezelyeyi de haşlıyorum. Bunları yapmak bir on beş dakika sürüyor. Bu arada fırındaki patatesler tereyağı ile iyice kaynaşmış dolayısıyla tatları kokuları iyice karışmış oluyor. Biraz daha kaynaştırıyorum sonra istediğim kadar kaşar rendesini de aralarına katıp on dakika daha fırına veriyorum. Kaşarlar da eriyor, iyice karışıyorlar.

Fırınla vedalaşan patatesler artık o bildiğin patates değil! Onlar tereyağının kaşarın lezzetini bünyesine katmış patatesler artık!

Üstüne de artık canın ne isterse ya da daha doprusu evde ne varsa koyuyorsun. Bunu yapıp fotoğrafını çektiğimde bizim evde sosis, bezelye ve mısır varmış. Koymuşuz sıcak sıcak yemişiz:)

Uyduruktan hafta sonu maması:)

4 yorum:

Bizden dedi ki...

mımmmm.iyi fikir ,Nil'e de akşam için fikir olabilir,bugün ne pişirsem diyordu...(bu arada Nil,Yeliz mi desem?sen-ben mi siz-biz mi kullansam?bilmiyorum....ne diyim?nasıl diyim?)

nil dedi ki...

Bence de çok iyi fikir, ben bunu da listeye aldıma ama Bizden ben seni dinleyip bu akşam mantı yapacağım en kolayı o çünkü. Hehe bence sen Bizden olduğuna göre sen demelisin :)))Kendi adıma bana tabi Nil diyeceksin sizli konuşmayacak kadar takipteyiz birbirimizi:)) Ben adını bilmiyorum ayrı :P

Adsız dedi ki...

Uyduruk muyduruk... Vallahi on numara, ben de yapicam! Safkan egeli annemin de dar zaman ve malzemesizlikte "amaan, uydurdum işte" dediği yemekler en güzelleri olurdu :)
Bu arada o buharlangaça atmadığım şey kalmadı benim. Tavuk bile yapıyoruz, şahane oluyor. Biriken suyu da çorbaya falan. Tavsiye ederim! Bilge

Bizden dedi ki...

mantılar yendi mi?bilmiyorum ama afiyet olsun Nil :) (bir de fırın poşetinde tavuk-patates-soğan kurtarıcımdır ben öyle yaptım bu hafta)Teşekkür ederim :) adım Duygu bu arada...
sevgiler...