9 Ocak 2013 Çarşamba

tespitim geldi Vol.3 : Alışverişten anlamıyorum

Yandan dikişleri atmış pantolonumdan sonra paçası açılmış olanı da üstüne tuz biber ekince fark ettim ki benim yaklaşık üç yıldır klasik siyah bir pantolona ihtiyacım var. Üç yıldır sallıyorum. Alışverişe çıkmak gözümde büyüyor. Üşeniyorum, kaçıyorum.

Tuniko’nun çekimlerinde giydiğim o kot pantolon var ya, o tam on senelik. Evlendiğimiz yıl Yenibosna’daki outletçilerden almıştım. Üstüne birkaç kot almışlığım var ama hiçbirini bunun kadar sevmedim ve giymedim. Bazılarına sığamadığımı da itiraf edeyim tam olsun.

Ayakkabıdan yana sıkıntı yok, İlker'i indirim öncesi ayakkabıcıya sokarım, model belirler, indirim olunca gider alırım ama konfeksiyondan haz etmiyor, iş bana kalıyor maalesef:(

İlker’in bir kotçusu var Göztepe’de, artık sahibiyle kanka oldular. Neyse geçen gitmişken bakayım kotlara dedim. Allah seni inandırsın kaçarcasına uzaklaştım dükkandan. Enis, “şuna da bak, bak bu çok trend bu sene” falan diye de yol gösteriyor üstelik. Yok, bir tanesini bile denemedim. Bana “senin bugün alışveriş yapasın yok”, İlker’e de “böyle kadın görmedim, türünün tek örneği, şanslısın vallaha” dedi. İyi bir şey dedi galiba : ) ama aslında benim sadece o gün değil hiçbir gün üzerime alışveriş yapasım yok.

Cimriyim filan tamam, ama aslında durum başka!

Neden hemen söyleyeyim. Ben bu işten anlamıyorum. Üzerime ne uyar bilmiyorum, hafiften uyan bir şey buldum mu da on sene filan giyiyorum. Beceremediğim için de kaçıyorum. Aslında bendeki azim, betonu delen sıçandan daha fazla, ama iş azimle kalmıyor. Yeteneksizim Türkiye! Oh be!

Ben yeliz, ben kendime alışveriş yapmayı beceremiyorum!
İlker’i götür alışverişe patır kütür alır, bitirir. Hatta alışverişe götürmene gerek bile yok. Öğlen Forum'a uğramıştım, İlker'in hep alışveriş yaptığı mağazanın indirime girdiğini gördüm. Allah seni inandırsın adam whatsupp aracılığı gömlek aldırdı bana, bu kadar mı bir insan üzerine ne uyacağını bilir? Mont da aldıracaktı da ben cesaret edemedim.
İşte böyle... Tarzıma kafası uyacak ama bir yandan da yenilikleri takip eden - zira kafası bana uyanın tarzı pek yenilikçi olmayabilir - bir alışveriş danışmanına ihtiyacım var. Reyhan!! Duy sesimi : )

12 yorum:

ahu dedi ki...

reyhan maaleseef bu işleri braktı çokta kötü oldu benim için senin kadar olmasada;) aynı zaman dada alışweriş danışmanı fanatiğiydim bir zamanlar:(

Gulcin dedi ki...

iste bu yuzden sadece izmirde annemle alisveris yapabiliyorum bir de bir iki arkadasim var beraber alisverise ciktigim. O zaman tamam. yalnizsam ayaklarima kara sular iniyor!
Ozan varsa yanimda hicbir sey denemek istemiyorum. Kendisi duruma soyle bir aciklama getirdi onun bunaldigini bildigimden canim istemiyormus. Dogru! Bunalmasin kardesim o zaman. Bir de guzel tavsiye verir aslinda ama alisveris sevmiyor ne yapayim :)

Elif dedi ki...

O kot pantolununu ne zamandir akimda soracaktim nerden diye..super duper yakisiyor bilesin...alisveris konusunda banada bi hakker oldu..hic birseyleri begenemez uzerime yakistiramaz oldum..saatlerce dukkan gezmek eskiden mutluluk verirdi simdi zulum..dunyanin sonu geliyor sanirim.

yeliz dedi ki...

Biliyorum ah reyhan ah özledik di mi?

Itır dedi ki...

Al benden de o kadar..Gene aynı şeyleri düşünüp yazsam mı diye düşünürken yazıvermişsin! :)
Ben bir de reyonlarda aptal aptal bakınır, ne yapacağımı bilmez şekilde askıakileri ellerken çalan çıstak müzikler kulaklarımda ve beynimde inleyip iyice sersemletiyor beni..Cidden çok fena oluyorum..Kabin kısmı ise en berbatı..yazmaya bile gerek yok.

yeliz dedi ki...

Ya yine çok şanslıymışsın ben ablamla süper alışveriş yapardım ama şimdi çocuklardan ayarlayamıyoruz. Ve ozanınki doğru tespit ben de arca etraftayken yapamıyorum aynı gerekçe ile

yeliz dedi ki...

Elif ben senin tarzını çok beğeniyorum bak sen benim alışveriş arkadaşım olabilirsin:)

Adsız dedi ki...

Kendine almayı bilir misin, bilmez misin bilemem de, hediye seçmede çok iyisin:))
Nil

Adsız dedi ki...

benimde en nefret ettiğim şey kot deneyip almak, aynı beden kot başka markada sıkar yukarı çıkmaz, bazısı bol gelir, bacağı sıkar beli bol gelir yada tam tersi, kesin denerken 2-3 tırnak kırılır hele baş parmağımın yarıdan kırıldığı var 2 kez. kısacası 3-4 yılda bir 1 günü kot denemeye ayırır o gün aynı mağazadan 2-3 kot alır, yıllarca giyerim. ha burada bir kotu max. 1 senede eskitebilen kocama inat benimde 10-11 yıllık kotlarım var. bahanesi ama arada sen etek, kumaş giyiyorsun eskimiyorlar :)) mercan

Elif dedi ki...

Yok be Yeliz'im cok anlamam o islerden..ama yinede seve seve yardim etmeye calisirim.

Adsız dedi ki...

Ηey Therе. I fоund your blog using msn.
This іs a very well written article. I will be sure to
bοokmark it and сome back tο read more of your usеful
information. Thanks for the pоѕt. I will
definitely return.

Stop bу my website SEOPressor

Adsız dedi ki...

Actually no matter if someone doesn't understand after that its up to other visitors that they will help, so here it happens.

My web page ... SEO