29 Ocak 2013 Salı

Uykusuzluk bütün kötülüklerin anasıdır!

Bu kadar da net bu kadar da iddialı konuşurum! O kadar uzun zamandır uykumu tam olarak alamamaktan muzdaripmişim ki iki gece uyudum, uyku ile uykusuzluğun arasındaki o derin uçurumun farkına aydım.

Ben ki projeler sınavlar için günlerce sabahlamış, üst üste gecelerce "aman sabahlar olmasın" style takılabilmiş, sabahına zerre asabiyet etmemiş bir insan evladıydım. "Gençtin yaşlandın" diye aklından geçireni gözünden anlar çok pis dalarım. Sabahına full enerji performans bekleyen yetmeyip her kaprisine tahammül talep eden bir yer cücesi peydah etmemiştim o yıllar! Dikkatini çekerim!

Neyse bir hatadır ettik:)

yok len çok şeker bir cüceydi bizim oğlan bu hafta. Cuma izinliydim, konsomatris sarısından altın gününe iştirak eden orta yaş üstü röflesine terfi etmem öğleni bulmuş. Annemlere geçtim, epeydir kocasız bebesiz dördümüz bir araya gelmemiştik, vesile nahoş olsa da sohbet her zaman iyidir. Cuma akşamı erkenden eve gelmek cüceyi ziyadesiyle sevindirdi. Akşamına bir uyumuş allah seni inandırsın sabah dokuza kadar! Hey yavrım hey....
Cumartesi tüm gün bizimdi. Mozaik pastalar yapıldı yendi.... Bir karton parçasından akıl almaz yaratıcılıkta heykeller çıktı ortaya. (Kedi tırmalaması heykeli? Hönk? Zıt erenköy:P)
 Legolardan yangın söndürme helikopteri bile yaptık birlikte. Arca'nın şaşkınlıkla "aaa seninle de lego oynayabiliyoruz" cümlesini iltifat mı hakaret mi kabul etsem bilemedim:) pis herif o legoları ben aldım len sana!
Yılbaşı ağacı ile vedalaşmanın ilk perdesi "süsleri çıkarma" başarı ile sahnelendi, ağacı koliye yerleştirmek görevi İlkere bırakıldı.

O kadar güzel bir gün geçirmekteydik ki "Disney live show"un akşam seansı için evden çıkmak istemedi. Youtube'tan gösterinin birazını izlettim yine de işe yaramadı. Uzun uğraşlar sonucu keçeli kalem alacağız vaadiyle kandırarak çıkmaya ikna ettim cüceyi:) (evladına yalancılığı öğreten anne modeli cıkcıkcık)

Pazar sabah yine benzer bir saat uygulaması ile evimiz güneşi görürken uyanabilme şerefine nail olduk. Zira hafta sonları kalk saati olarak umumiyetle yedi bilemedin yedi buçuk tercih edilir bizim evde. Zevkten değil tamamen mecburiyetten:)

Ben pazardayken babayla evi toplamalar, yılbaşı ağacını (yıl başı mı kaldı yıl bitecek neredeyse) kolisine kaldırmalar, anası gelince pazar arabasını boşaltmalar ... Daha neler neler...

Pazartesi sendromu maskesi altında anasını işe göndermemek için türlü numaralar çekmesinden anladım ki o da bu hafta sonunu en az benim kadar sevdi:)

Evet artık biliyorum anaların gönüllerine kötü, empati yoksunu his tohumları eken şey uykusuzluk!

"Geniş kadının çocuğu uslu olur" diye nefis ve de veciz bir söz vardır. Bence o "uykusunu almış kadının çocuğu uslu olur" olmalıydı!




9 yorum:

Nil dedi ki...

geniş kadın derken hacmen geniş olanı kastetmiyorlar değil mi :D çünkü yeterince geniş olduğumu düşünüyorum da :D

yeliz dedi ki...

haha yok yok rahat kadın manasında:)

Bizden dedi ki...

vay,süper haftasonu olmuş...İçinize sine sine...Uykusuzluk mu acaba benim de sorunum?bi uyusam bol bol iyi gelir mi ki?(ben de sabahlamayı çok seven,bir dönem alışkanlık edinenlerden-dim,bir o kadar uykuyu da severim,)bir haftasonu deneyeyim ben de...tüm günleriniz böyle keyifli,güzel geçsin inşallah...

Adsız dedi ki...

annemin yegane sözü! geniş kadın zaten uykusunu da alır, öğlen çocukları yatırınca kendisi de yatan arkadaşım var oh mis:)3 gün tatil olmanında etkisi vardır bence.. dün akşam tam olarak onu düşündüm içer eğlenir 3 gün 3 saat uykuyla dururdum şimdi 8 saat uyuyorum bana mısın demiyor, sanırım iş hayatı beni 6 senede çiğneyip tükürdü, çocuk olunca bırakmam gerekecek sanırsam mercan..

yeliz dedi ki...

Bizden ben de uykuyu sevmem sanırdım ama uykusuzluk çok zormuş anladım. Tahammül sınırlarını zorluyor uykusuzluk kötü bir insan yapıyor beni:)

yeliz dedi ki...

Hah senin annenin lafıydı di mi:) ben de kimden duydum diyordum. İş stresi hiç bir şeye benzemiyor adamı çok hırpalıyor öğrencilik rahatmış yav:)

moriçe dedi ki...

bence çocuğu uslu olan kadın uykusunu alır ve geniş kadın olur:)) Alllahım sabah erken kalkmak normal gelmeye başladı büyük sıpa sayesinde ama küçük sıpanın gece uyanıp en az bir saat ayakta sallanarak uyumsını sindiremiyorum...göz altlarım mos mor, uykusuzum, asabiyim....

ruhdagı dedi ki...

Kimse bana uykusuzluktan bahsetmesin. Çok dertliyim şimdi bir ton yazarım diye nokta koyuyorum.

Elif dedi ki...

ben de konsomatris sarısından altın gününe iştirak eden orta yaş üstü röflesine terfi etmek istiyorum..Hatta ben ne istiyorum biliyor musun bu sarıdan direk kurtulmak istiyorum..bıktım!
uyku insanın ruh saglıgını cidden cok etkiliyor..uykusuz oldugum zamanlarda ben! bile zıvanadan cıkabiliyorum